stoineff

Четирима фалшификатори в Чехия задържани!

Фалшиви документи
Фалшиви документи


София. Четирима българи са задържани в Чехия за производство на фалшиви документи. 

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


На територията на Чехия е разбита международна мрежа за производство и разпространение на фалшиви документи за самоличност, уточни министърът. В продължение на три месеца българските антимафиоти и чешките им колеги са обменяли оперативни данни и информация за участниците в престъпната схема, каза още министър Цветанов.

Той допълни, че за седем дни на територията на Чешката република, в градовете Прага и Бърно, последователно били разбити четири производствени бази за изработване на фалшиви документи за самоличност.

„В тези центрове престъпната група произвеждала и преправяла чешки паспорти, карти за самоличност и шофьорски книжки, подправени словашки, български, холандски, финландски и датски документи, както и такива от бившите съветски републики”, каза още министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Документите са били предназначени основно за осигуряване на свободното придвижване в рамките на ЕС на албански граждани.

В международната мрежа за производство и разпространение на фалшиви документи за самоличност освен четиримата българи участвали албански, египетски, чешки и украински граждани.

related

Свят 3683990033934291019

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item