stoineff

Кой е извършителя на атентата в Бургас?

Кой е виновен за атентата в Бургас?
Борисов и Нетаняху не успяха да се разберат по въпроса: " Кой е виновен за атентата в Бургас?"


На вчерашна конференция в Ерусалим. Бойко Борисов и Нетаняху не успяха да отговорят точно на този въпрос.

 Според израелския министър - председател "Хизбула и Иран" са отговорни за атентата,
а Борисов от своя страна заяви, че ДНК пробите са предоставени на Израел, от където няма отговор за самоличността на атентатора.

Българските и израелските различия относно определянето на вината за терористичните атаки от юли в Бургас изплуваха на съвместната конференция между министър-председателя Бенямин Нетаняху и българския му колега Бойко Борисов, пише израелският в. „Джерусалем пост”.

В рамките на няколко часа от нападението, при което загинаха петима израелски туристи и шофьора на автобуса, който е българин, Нетаняху заяви, че „Хизбулла” и Иран стоят зад атаката. Българските власти, които все още трябва да извършат арест по случая, все още не са посочили никоя група като извършител.

По време на пресконференция, която предвождаше съвместното заседание на българското и израелското правителство в Ерусалим, Нетаняху повтори, че Израел разполага с „неоспорима информация”, че групировката „Хизбулла” е извършила атаката.
Борисов от своя страна заяви, че няма достатъчно доказателства, за да се посочи кой е поръчал или да се каже, че това определено е „Хизбулла”.

Българският премиер поясни, че пръстовите отпечатъци на атентатора, който загина при атаката, както и ДНК-пробите, са били предоставени на Израел, за да идентифицира нападателя.

related

България 1493070474498123171

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item