stoineff

Нурпаша Кулаев (Nurpashi Kulayev Aburgkashevich)

Един от терористите взривили училището в Беслан
Обвинението доказа 100% вината на Нурпаша Кулаев единственият оцелял от терористите, извършили атентата в Беслан на 1 септември 2004г.



Нурпаша Абургкашевич Кулаев е роден на 28 октомври 1980 година в село Энгеной от Ножай-Юртовския район на Чечня.

В процеса на Нурпаша Кулаев - единственият оцелял терорист, който участва в заложник в Беслан - е осъден на доживотен затвор.


Май 26 Върховният съд на Северна Осетия призна Кулеав за виновен по осем членове от руския наказателен кодекс, включително и бандитизъм, убийство, вземане на заложници и осъден ответника на доживотен затвор в колония на специален режим.

Кулаев - е единствения оцелял от терористите нападнали училището в Беслан на 1 септември 2004 г.. В резултат на атаката загинаха 317 заложници, включително 186 деца. Кулаев отрича участие в убийствата.

Междувременно разследването изразява категорично несъгласие с неговата версия на събитията. Според информационна агенция " Интерфакс " началникът на службата на руския главен прокурор в Южния федерален окръг Николай Хазиков, следователите установили, че обсадата на училището в Беслан, извършени от атентатори-самоубийци които са уахабити.

"Той е разпознат и идентифициран при разпита, като един от лидерите на т.нар. Ингушката Джамаат, който бе арестуван по подозрение за участие в подготовката на терористичния акт в Беслан," - каза Хазиков.

Дълго време Кулаев не можеше да намери адвокат, тъй като никой от Северна Осетия и чеченски адвокати не са изразили желание да защитава терориста. В резултат, адвоката му е назначен от съда.

related

Свят 2389090534309962069

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item