stoineff

Арестуваха Пуйката от Мошино за грабежи

Пуйката - арест


Пернишкият районен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража” на 34-годишния криминално проявен В.Р. - Пуйката. 


Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Перник.
Мъжът беше обявен за общодържавно издирване във връзка с грабеж, извършен на 21 май 2012 г. Около 04,00 ч. в ОДМВР – Перник е получен сигнал, че двама маскирани и въоръжени са разбили входни врати на офиси на сграда в центъра на Перник. В едно от помещенията била взломена метална каса и е изнесена в двора на фирмата. Маскираните били забелязани от охраната, като единият от тях произвел изстрел с пистолет срещу охранителя. Гардът не бил засегнат, а грабителите се оттеглили в неизвестна посока, задигайки сумата от около 10 000 лв.

Служителите на реда направили оглед на местопроизшествието и предприели оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите. След непрекъсната работа и проведени множество процесуално-следствени действия дирите повели към 34-годишния криминално проявен В.Р. - Пуйката. Същият бил обявен за общодържавно издирване на 04 юни 2012 г.

Пуйката е познат на органите на реда с множество криминални престъпления. Първите му регистрации са от 1992 година като непълнолетен, когато е извършил кражби от лавки и магазини. След това е довеждан многократно в поделенията на МВР за различни престъпления. В периода 2001 – 2004 г. срещу Пуйката са водени разследвания за кражби на автомобили. През 2007 г. 34-годишният мъж е заподозрян за кражбата на голяма сума пари от инкасов автомобил в гр. София. Неколкократно е бил заподозрян за кражби на метални каси от офиси на фирми с големи суми пари, както в Перник, така и в страната.
В.Р. е осъждан за кражба и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

related

България 2620978629636560070

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item