stoineff

Станишев пожела на ПЕС да спечелят европейските избори

„Този избор е огромна чест за мен, за моята партия. Това е много сериозна възможност за България и важен знак какво представлява всъщност нашето семейство", 

заяви новият лидер на европейските социалисти Сергей Станишев под аплодисментите на водещи политически лидери от цяла Европа.

Той получи 91,3% подкрепа от Конгреса на ПЕС.

Станишев заяви своята ясна амбиция - „заедно с всички вас да постигнем нашата цел - през 2014 г. да спечелим европейските избори и да предоставим една истинска промяна на Европа, промяна, която ще работи за гражданите на Европа".

„Смятам, че ЕНП никога няма да има президент от държава като моята - от източните държави от ЕС", добави Станишев.

В началото на Конгреса той изтъкна, че членовете на БСП заслужават доверието, което ПЕС би му гласувало.

„Това е чест и отговорност за мен и за всички социалисти", каза Станишев и отбеляза колко е важен моментът за другарите му в България.

Станишев напомни, че страната ни е нова държава членка на ЕС и има своите проблеми, но ПЕС показва, че вярва в България.

Председателят на БСП изтъкна, че европейските социалисти винаги са подкрепяли страната ни в реформите и в интеграцията й в ЕС.

„Има много неща, които днес се случват в България, които не харесвам и които се различават от европейските стандарти. Ще направя всичко възможно България да бъде горда с позицията си като уважавана държава членка", заяви Станишев. Той обърна внимание и на предстоящите евроизбори. „Тази мисия е възможна", каза той.

related

Политика 9089228844844949461

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item