stoineff

10 годишна присъда за Антон Ангелов - убиецът на Севилия

Янка


10 годишна присъда за Антон Ангелов присъди Софийски градски съд, за убийството по особено жесток начин на Севилия Райчева от "Люлин". 100 000 лева кръвнина на близките на убитото момиче.


Янка Младенова, която също беше подсъдима беше призната за невинна.

"Интервю" припомня, че петък 13, месец май на 2011 г. Антон убива Севиля с над 40 удара с нож. Според данни от делото на мястото е присъствала и Янка, която по време на убийството е била на 15 години. В хода на делото тя е оправдана и призната за невинна.

Разследването показва, че клането не е  инцидентно, а замислено като кражба на злато от дома на Севилия.

Пред съда съученикът и приятел на Антон ­ Кристиян Костов, твърди, че във фаталния ден се видели до блока на Кристиян в кв. „Надежда“. Пили кафе и тръгнали към „Люлин“. Там, пред апартамента на Севилия Антон го запознал с нея. Видял и друго момиче, което също не познавал, и по-късно разбрал, че се казва Янка. На него му доскучало и той слязъл пред блока да чака Антон, който обаче се забавил. По-късно Антон пристигнал с кръв по дрехите, лицето и обувките си.

Извадил ръцете от ръкавите на суичъра си и тогава Кристиян видял, че държи два кървави ножа – кухненски и отворен сгъваем. Антон признал, че е убил Севилия, взел злато и 7 лв. Заплашил Кристиян, че ако каже на някого, ще му отреже главата и ще я сложи пред блока му в кутия.

Наблизо живеел приятел на Антон – Милен, който донесъл къси панталонки и тениска да се преоблече. Дал и вода, с която Кристиян му полял да измие кръвта от ръцете си. Ножовете хвърлили в трафопост наблизо и тръгнали към „Надежда“. Антон носел в плик кървавите си дрехи. Там Кристиян донесъл вода от дома си и отново му полял – този път да изпере суичъра и панталона си. Антон ги изчистил от кръвта колкото могъл, облякъл ги мокри и хвърлил дрехите на Милен в контейнер. Откраднатите 7 лева изпили и купили лепенки за раните на Антон.

В показанията си пред дознател и по-късно пред съдия обаче Кристиян разказва изключително подробно, че са тръгнали към дома на Севилия, защото Антон имал информация, че у тях държат 3 кг златни накити. Пред жилището на момичето видял Янка и разбрал, че се познава с Антон. Както и че тя ще му помогне да вземе златото и ще делят наполовина. На първото позвъняване Севилия пуснала в дома си само Янка. Момчетата слезли пред блока и по-късно още два пъти се качвали горе, докатонакрая Антон успял да влезе

„Севилия трепереше. Видях как Тони започна да я ръга и є запуши устата с ръка. И момичето беше там“, твърди в предишните си показания Кристиян. На въпрос на съдията защо сега се отказва, момчето обясни, че тогава е било много разстроено, но отрече да е упражняван натиск върху него.

Антон и друг път крал злато


Според свидетел Антон Ангелов и друг път е крал злато, за да си осигури пари. Подсъдимият за убийството на Севилия – Антон Ангелов, и друг път е крал злато. Това твърди свидетелят Борислав Петров, който е бил приятел и съученик на убитата. На 7 май 2011 г. той видял как Антон дал на приятеля си Милен 3 грама злато и дамски часовник „Сейко“, които бил откраднал. Милен пласирал златото и дал 108 лв. на Антон. Месец преди това Борислав чул как Янка казва на Антон, че у Севилия има злато и трябва да я оберат.
„Севилия не идваше често на училище. Говореше си нормално, изглеждаше нормално, но целият клас знаеше, че е болна. Някои я обиждаха, че е луда“, разказа Борислав.

МАЙКАТА НА МОМИЧЕТО: Тя беше наивна и я използваха

АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ Почернените родители на Севилия носеха в съда портрета на убитото си единствено дете. Севилия беше добро дете, но изключително наивно и заради това нейни „приятели“ се възползваха от нея, разказа през сълзи в съда майка є Мария Хранова. Около час и половина тя си спомняше за последните часове на дъщеря си. Във фаталния ден, като тръгвала на работа заедно със съпруга си Георги, влязла в стаята на Севилия и є казала, че е оставила храна във фурната. Освен това тя я помолила да не излиза от вкъщи. Севилия пък є казала: „Добре, маминко, лека работа и да ми купиш нещо сладичко". „И това беше. Не я видяхме повече жива. Да не бяхме излизали", съжали почернената жена.

В дома им действително е имало няколко златни накита, след убийството липсвали само някои от тях. Мария Хранова разказа, че тя самата не е задължавала Севилия да ходи на училище, тъй като останалите деца имали по-особено държане спрямо нея.

„Даже имаше и страх в нея. Нагрубяваха я. А тя обичаше музиката, пишеше стихове, обичаше природата и животните", разказа още майката.

За Антон тя обясни, че не го е виждала в дома си, но го виждала да се навърта около блока им. Янка не харесвала, защото била много нахална, но все пак Севилия дружала с нея.

related

криминални 1146107907599376592

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item