stoineff

Халваджиян : Рейтингите на телевизиите се манипулират

Рейтингите на телевизиите се манипулират

Днес в София се проведе годишната среща на Европейската асоциация на независимите продуценти - присъствали са около 15. 

 Тя беше организирана по покана на българската асоциация на ТВ продуцентите - организация, в която членуват Магърдич Халваджиян, Димитър Митовски, Евтим Милошев, Иван Христов и Андрей Арнаудов, Иван Звездев.

"Ние сме в първи клас, сравнение с европейския съюз" каза Магърдич Халваджиян . Той каза още, че са необходими ясни правила, по които да работят българските продуценти, които работят почти изцяло по "мутренски модел", а няма точна и регламентирана законова рамка.

Отново на срещата беше повдигнат въпроса за верността на пийпълметричните рейтинги на телевизиите, както и това, че всяка телевизия манипулира своите резултати за гледаемост на определени предавания и часове.

Това освен, че манипулира зрителите, лъже сериозно и рекламодателите, които плащат за определен брой гледания.

" С кой хората трябва да се съобразяват, с този, който просто излъчва, или с този, който създава съдържанието?" Попита още Халваджиян визирайки продуцентите като създатели на 80% от продукциите излъчвани по телевизиите". В момента не е ясно кой е продуцент и кой притежава авторските права в България.

related

България 7391480522598917595

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item