stoineff

Как да превърнете 80 % АЕЦ в гьол

Станишев - Борисов
Бойко Борисов

Станишев и Бойко Борисов си подхвърлят топката АЕЦ - Белене. Сагата, която се развихри напоследък показа, че строежа на централата е висока топка за слабите политици, 

а е явно, че и двамата са такива, щом не успяват вече 10 години да решат добро, или лошо е да се строи АЕЦ в І България. Аз имам собствено мнение, което не веднъж съм заявявал, но в сапунения сериал, който се вихри напоследък е жалко да се участва. Опитът за референдум е едно прехвърляне на отговорността, която народът делегира на народните представители по време на парламентарни избори. Но да видим стенограмата от вчера ма министерски съвет:

"Това, което Станишев има като опит, е как да разруши 80% готова централа да я превърне в момента в един гьол и да изхарчи един милиард." Това са думи на премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

Борисов коментира изказването на Станишев на пресконференция ден по-рано, в което бившият премиер заяви, че строежът на АЕЦ не е като строеж на селски пътища, както и че не премиерът, а шефът на НЕК подписват договор за АЕЦ „Белене". „В желанието си всеки ден да е в медиите месеци наред, а няма кой да му каже да гледа тази постановка „Език мой, враг мой", казва Борисов.

„В това предаване изрече такива неща, които много ме разсмяха, а и Дянков се подсмихваше само, защото се оказа, че министър-председателят, който е участвал заедно с президента тогава Путин и Първанов в подписването на договор за ядрена централа, в същото време казва, това е НЕК, а това е сто процента държавна фирма. За ядрена централа подписва директорът на НЕК, сиреч дали е подписал, дали не, той откъде да знае. Вярно е, че тогава Доган командваше заедно с така наречения съвет, където се събираха с Царя и Доган, но просто звучеше толкова нелепо да искаш референдум по една тема за АЕЦ Белене, а в същото време да казваш, че това е тема на една държавна компания, а не на правителството.

Сиреч референдумът по смисъла на това, което казва, трябва да бъде срещу шефа на НЕК защо подписа или не подписа. Защото вчера казва, че да отрежеш, визираше ме мен, че откриваме селски пътища, аз вярно че съм открил и много селски пътища между села, които никога не са имали пътища и затова цялото население е излизало да се радва. Сега времето застудя, Лили подсети ме да си сложа пуловера, дето съм обещал на тази бабка, която ми го оплете. Те не са имали никога път там. Но открихме магистрала „Люлин", открихме лотовете на „Тракия", открихме Южната дъга, открихме столичното метро, открихме моста на „Брюксел", открихме „Меден рудник" в Бургас. Неща, които той си е мечтал. Да не говорим за жп линиите, пречиствателните станции и всичко останало. Но понеже самочувствието му е огромно каза вчера, че това не било да отрежеш някаква лентичка там - строежът на ядрена централа. Сиреч не било проста работа. Значи той веднъж казва, че няма нищо общо с това, защото НЕК и шефът на НЕК трябва да подписва тези работи, в същото време от твърдението му, че не е проста работа, човек може да съди, че той има голям опит в изграждането на ядрени централи.

Вярно, че прави първа копка, трета по ред първа копка, и всъщност това, което има като опит е как да разруши 80 % готова централа да я превърне в момента в един гьол и да изхарчи един милиард. В това безспорно има огромен опит и много голяма заслуга. Разбира се, ако е знаел че това става, а не НЕК да са си го правили самички. Но ако не е знаел за това и този му огромен опит в разрушаването и нито една тухла няма на площадка Белене, той не би могъл да знае как се строи. С една дума в няколко поредни изказвания той дава коренно различни тези, която една с една не могат да бъдат верни", казва Борисов.

related

Политика 6733966978142197024

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item