stoineff

Онлайн ЦСКА - Левски [live]

ЦСКА  ЛЕВСКИ на живо онлайн


ЦСКА - Левски можете да гледате онлайн на живо тук:

Днес от 16:00 часа предстои 130-oто издание на Вечното дерби на България между Левски и ЦСКА.


bet365  

Преди двубоя "сините" са на второ място в класирането на 2 точки зад лидера Лудогорец. "Армейците" са пети с 14 точки. Главен съдия на двубоя ще е Станислав Тодоров. Ако сравним постиженията на двамата треньори в мачовете срещу Левски и ЦСКА. ще открием любопитна статистика. Стойчо Младенов не може да се похвали с положителен баланс срещу "сините".

Като треньор на ЦСКА и Литекс в общо седем двубоя, той е постигнал две победи, две равенства и три загуби. Най-добър спомен наставникът на "червените" пази от първото си Вечно дерби, когато през сезон 2002/2003 побежда на "Армията" с 3:0, а в този сезон ЦСКА триумфира и с титлата. Това е и единственият зрелищен мач на Стойчо срещу Левски, тъй като обикновено наставникът предпочита да залага на здрава отбрана, а мачовете завършват при минимални победи и равенства с малко попадения.

Култово ще остане равенство 1:1 на "Георги Аспарухов" - второто дерби на Младенов, след което той произнася репликата "станах шампион на говеждия стадион" и завинаги влиза в сърцата на феновете на ЦСКА. Като треньор на Литекс той има една загуба в Ловеч с 0:1, а последният му мач срещу Левски е равенство 1:1 на "Армията", когато Левски тъкмо бе уволнил Станимир Стоилов, а мачът бе без значение, тъй като ЦСКА вече бе сигурен шампион.

Нещата за треньора Илиан Илиев срещу "червените" стоят още по-неприятно. Макар като футболист той да има шест победи, едно равенство и нито едно поражение, на треньорската скамейка статистиката му не е никак добра. От 11 мача срещу ЦСКА като наставник на Черно Море и Берое, най-голямото му постижение е едно равенство - 0:0 в Стара Загора през 2009-та година. Това е и единственият мач, в който тимът му запазва суха мрежа, а във всичките 11 двубоя само в два ръководените от него отбори успяват да отбележат гол. В директните двубои между двамата категорично надмощие има Стойчо Младенов. През миналата пролет той надиграе Берое на Илиан Илиев с 0:1, а през сезон 2007/2008 резултатът бе същия. Стойчо има и една победа като треньор на Литекс - мачът е през сезон 2004/2005, а тогава Илиан води Черно море.

 Очаква се Младенов да заложи на Пакурар зад Анисе, а Нюанджи и Карачанаков да атакуват по крилата. При това положение резервните опции в офанзивен план са Тасио, Присо и донякъде Сержиньо. Последният дори има шанс да попадне в стартовия състав. В дефанзивата на ЦСКА всичко е ясно. Стойчо отново ще използва Янчев и Лукас Саша в предмостието на отбраната. Проблемът при двамата е, че им липсва креативност и са неефективни при последния пас и завършващия удар. Именно характеристиката на двойката вътрешни халфове подсказва, че Стойчо Младенов ще заложи на първо място на сигурността в дербито.

 Треньорът на Левски Илиан Илиев има една-единствена дилема около състава и тя е свързана с това къде да играе Роман Прохазка. Първият вариант е словакът да бъде сложен десен халф и най-вероятно специалистът ще се спре на него. Така в центъра на полузащитата ще си партнират Христо Йовов и помилваният от дисциплинарната комисия Владимир Гаджев.

Гаджев ще бъде натоварен с по-дефанзивни функции, а Йовов ще има задачата да изнася и задържа топката в центъра. На двамата ще се разчита и да обстрелват вратата на ЦСКА извън наказателното поле. По левия фланг ще действа Симеон Райков, Карвальо ще води атаката, а Марсиньо ще е зад него. При втория вариант Прохазха ще играе с Владимир Гаджев в средата. Това обаче ще остави Христо Йовов на пейката, а по крилата ще са Симеон Райков и Илиян Йорданов. Илиев няма никакви колебания за защитата.

 Тя ще бъде съставена от Дъстли Мулдер, капитана Станислав Ангелов, Ромен Ели и Нуно Пинто. Сините ще пробват да упражнят първоначален натиск, но няма да се хвърлят в масирани атаки. Първата задача пред тях е да уплътняват добре зоните в собствената си половина. Причината е, че тимът е доста колеблив в отбрана и поставен под натиск почти винаги бърка. Така бе срещу Ботев Пд, Локо Сф и Литекс.

 За първи път тръпката да вземат участие в мач №1 на България в състава на Левски ще изпитат чужденците Ели, Прохазка, Марсиньо и Карвальо.

 20 хиляди фенове ще присъстват на дербито, 230 полицаи ще ги охраняват


 Интересът към днешното вечно дерби между ЦСКА и Левски е огромен. Очаква се над 20 000 зрители да заемат места по трибуните на Националния стадион „Васил Левски". Не е изключено заради сериозния наплив дори да се стигне до отпускането на допълнителни пропуски за мача. Вечното дерби винаги е бил най-рисковият мач у нас, като 240 специално обучени полицаи ще заемат местата си на пистата и по трибуните на стадиона днес.

Броят на униформените служители, които ще се грижат за опазването на реда в столицата, ще бъде много по-голям. Общият брой на полицаите ще надхвърли 800, като за сблъсъка са мобилизирани и служители на районните управления на МВР в Перник, Враца, Пловдив и Велико Търново.

 ЦСКА - Левски е 13-ото нaй-лудо дерби в света Вечното дерби ЦСКА - Левски е на 13-о място сред най-дивите в света според вестник “Билд”. 

Като култов миг от сблъсъка германците определят скандалния финал през 1985 г., след който двата клуба са разформировани след сбиване на играчите на терена, а Христо Стоичков е наказан доживот да не играе футбол. Балканите дават общо 7 от 20-те класически дербита. Преди нашето “Билд” нарежда на четвърто и пето място съответно “Панатинайкос” - “Олимпиакос” и “Динамо” (Букурещ) - “Стяуа”. Представител на Спортинг Брага идва за Гаджев Халфът на „Левски” Владимир Гаджев е попаднал в полезрението на Спортинг (Брага), твърди „Тема Спорт”. Португалският клуб е набелязал играча на „сините” заради изявите му в националния отбор на България срещу Дания и Чехия. Както е известно, откакто Любо Пенев е селекционер, Гаджев е твърд титуляр и се представя стабилно. Очаква се от Брага да пратят емисари да наблюдават футболиста във Вечното дерби с ЦСКА.
През този сезон Спортинг (Брага) участва в групите на Шампионската лига, където е в група с Ман Юнайтед, Галатасарай и Клуж и до момента има 3 точки от два мача.

 През октомври бие ЦСКА, 7 поредни дербита минаха без дузпи Ако ЦСКА u Левски играят само през октомври, червените не биха имали отрицателен баланс във вечното дерби, а щяха да постигнат два пъти повече победи от съперника си, сочи статистиката. През есенния месец двата тима са играли 14 мача за първенство, като равносметката е 6 победи за червените, 5 равенства и 3 успеха за сините, а головата разлика 23:15 в полза на ЦСКА. Един от рекордните успехи на армейците е точно през този месец - 5:0 на 1 октомври 1989 г. с четири попадения на Христо Стоичков в рамките само на едно полувреме.

Най-изразителната победа на червените през новия век също е през октомври - 3:0 през 2002 г., при това под ръководството на сегашния наставник Стойчо Младенов. През този месец е отбелязан и най-бързият гол в историята на най-стойностния сблъсък в българския футбол въобще - в 36-ата секунда от Димитьр Иванов за 1:0 на 30 октомври 1999 г.

 Последната победа на Левски през октомври е през 1997 година, или преди 15 сезона -1:0 с гол на Георги Иванов-Гонзо. Оттогава балансът на сините е три равенства и три поражения. През този месец не е регистрирано нито едно нулево равенство. Три пъти съперниците завършват 1:1 и два пъти-2:2. Наблюдава се и интересна тенденция - който от двата тима открие резултата в октомврийските дербита, впоследствие не губи срещата, т.е няма нито един пълен обрат в двубоите. Има и още една благоприятна тенденция за ЦСКА.

 На 20-о число двата съперника са играли 5 пъти, като ЦСКА не губи нито веднъж - печели два пъти с 1:0 на 20 октомври 1990 г. и 2:0 на 20 септември 2009 г. Регистрирани са и три равенства на 20-тия ден от месеца (б.а. - само в шампионатни мачове), всички с резултат 2:2 - на 20 март 1954 година, на 20 декември 1970 година и на 20 май 1978 г.

 Двата тима са играли 5 мача в 9-ия кръг, като и тук равносметката е в полза на армейците - една победа за ЦСКА и 4 равенства. 1:0 за Левски в последното издание на дербито - на 29 април 2012 г., открои отчетливо странна тенденция - в само един от последните 15 шампионатни сблъсъка бяха отбелязани повече от 2 гола - при 3:1 за ЦСКА на "Георги Аспарухов" на 26 февруари 2011 г. От предишния резултатен мач между двата съперника - 2:2 на 17 октомври 2004 г., насам 12 пъти в 15-те мача поне един от съперниците не е успявал да отбележи попадение, червените са стигали до две победи с два гола разлика, а съперникът им - само веднъж. 8 от 11-те победи в периода пък са все с резултат 1:0.

 Равносметката от последните 10 срещи е почти „на кантар" - 4 победи за червените, 3 равенства и 3 победи за сините, а повече от 13 години Левски не е вкарвал 3 гола в дербито - от 3:2 на стадион "Славия" на 6 март 1999 г. в дебюта на 18-годишния тогава Димитър Бербатов.

 В пролетното дерби на миналия сезон за четвърти пореден път изходът от срещата бе решен с гол на чужденец - с единствено попадение на португалеца Кристовао Рамос, които сега е наказан, Левски взе трите точки. Това бе и петото 1:0 в дербито с гол на чужденец.

Легионерите все повече се превръщат в основен фактор, накланящ везните в най-стойностния футболен сблъсък у нас. В последните два сезона наемниците придадоха класа и на сини, и на червени -първо бе французинът с малийски корени Гара Дембеле за 1:0 в първия кръг на 2010/11 г., после дойдоха двата гола на бразилеца Мишел Платини на „Герена" за крайното 3:1 за армейците, последвани от единственото попадение на румънеца Янис Зику за есенното 1:0 за ЦСКА в 11-ия кръг на сезон 2011/12 г. ЦСКА все още води в своеобразния мач на легионерите, футболисти с чужди паспорти са вкарали 9 гола за червените, за Левски има 8 попадения на иностранци.

Сините обаче три пъти са решавали спора с минималното 1:0 с точен удар на чужденец - Седрик Бардон, Гара Дембеле и Кристовао Рамос, докато червените - двукратно (Фелипе Машадо и Янис Зику). 1:0 естествено е и най-често срещаният резултат в дуела. Той е бил регистриран цели 29 пъти (12 победи за ЦСКА и 17 за Левски). Резултат 1:1 е фиксиран 17 пъти, а 2:1 - 14 (по 7 пъти за армейците и за сините). Резултат 3:1 също е постиган 14 пъти (10 в полза на червените и 4 пъти в полза на Левски). Дузпите станаха истинска рядкост във вечното дерби. Вече в 7 поредни двубоя нито един съдия не посочи бялата точка за единия или другия съперник. За последно това стори именно реферът на днешния сблъсък Станислав Тодоров на 1 ноември 2008 година при равенството 1:1. От бялата точка точен в 59-ата минута бе Здравко Лазаров-Електричката, но 6 минути по-късно Георги Иванов-Гонзо изравни.

Най-дългата серия без отсъдена дузпа в дербито (само в мачовете от А група) е в първите 13 двубоя между вечните съперници - от 1948 до 1955 година. За пръв път това се случва на 30 септември 1955 г., когато реферът Димитър Руменчев пресилено свири дузпа в полза на армейците за нарушение срещу Иван Колев в 38-ата минута и ЦСКА повежда с 1:0 след точно изпълнен шут на Стефан Божков. В същия двубой е отсъдена дузпа u за сините, но Иван Димчев бие високо над вратата в 63-ата минута и срещата завършва 3:0 за червените. В полза на ЦСКА досега са отсъдени 26 дузпи, от тях реализирани са 20. Четири пъти точен от бялата точка е бил Стефан Божков. Стевето обаче пропуска първата отсъдена дузпа въобще в първия финал за републиканско първенство на 5 септември 1948 г., когато Левски побеждава с 2:1. По две дузпи за червените в шампионатните сблъсъци реализират Петър Жеков, Милен Петков и Христо Янев, по една - Иван Колев, Никола Ковачев, Божил Колев, Стойчо Младенов, Любослав Пенев, Христо Стоичков, Стефан Драганов, Ивайло Андонов, Велизар Димитров и Здравко Лазаров. Пропуснати са 6 дузпи от Ивайло Андонов - на два пъти, Петър Жеков, Иван Методиев, Радослав Здравков и Милен Петков. За Левски са свирени 25 дузпи, вкарани са 19. Три дузпи е реализирал Наско Сираков, по два пъти точни са били Георги Аспарухов, Никола Котков и Даниел Боримиров, по веднъж -Христо Илиев, Георги Соколов, Васил Митков, Руси Гочев, Тодор Барзов, Воин Войнов, Емил Спасов, Емил Велев, Георги Иванов и Седрик Бардон. Пропуснати са 6 дузпи - от Иван Димчев, Йордан Йорданов, Воин Войнов, Владко Шаламанов, Наско Сираков и Пламен Гетов. В два мача за първенство са отсъдени по 3 дузпи. На 1 ноември 1969 година съдията Митко Чуков дава два 11-метрови удара за сините, които Никола Котков и Георги Аспарухов превръщат в голове, а за армейците точен е Петър Жеков. В крайна сметка ЦСКА печели с 4:2. На 7 юли 1970 година при 5:2 за Левски румънският арбитър Йон Ритер свири две дузпи за ЦСКА, като Петър Жеков вкарва едната и пропуска втората, а за сините бележи Никола Котков.

 Янчев ще играе в 22-ото си вечно дерби, Йовов дебютира преди 17 години Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев ще излезе в 22-ото си вечно дерби в А група, като балансът му в двубоите със сините за първенство е 7 noбеди, 8 равенства и 6 загуби при голова разлика 22:20. Тошко, чийто първи мач е на 15 октомври 2000 г., не е пропуснал нито един от 10-те последни червено-сини сблъсъка в А група, а във всичките си срещи той е започвал като титуляр, като е бил сменян два пъти. С очакваното си участие днес Тодор Янчев ще се нареди веднага след Топ 10 във вечната ранглиста по участия в дербито за първенство, която се затваря с присъствието на бившия бранител на Левски Елин Топузаков, който на 1 август 2010 г. оформи на 23 двубоите си срещу ЦСКА в дербито. Янчев обаче не е футболистът от сегашните състави на двата тима с най-ранен дебют в дербито. Въпреки че има едва 16 двубоя за първенство със синята фланелка срещу ЦСКА, Христо Йовов изигра първия си мач преди почти 17 години - при 3:1 за сините на 18 ноември 1995 г. Той започна като титуляр и бе сменен В 65-ата минута от Златко Янков. Това бе шеста поредна победа за сините над вечния съперник.

 По едно щастливо съвпадение миналото издание на дуела бе юбилейният мач №300 на Йовов в А група. Левски влиза с аванс от 8 точки пред вечния си съперник в есенното дерби, което не се е случвало отдавна в историята на сблъсъците. Преди миналия двубой от първия дял на първенството ЦСКА бе напред с 4 точки, а след срещата увеличи преднината си на 7 точки. Нещо повече - армейците влизаха с предимство в есенно дерби 10 поредни пъти, без да броим срещата на червени и сини на 1 август 2010 г., която бе в първия кръг и отборите естествено стартираха от равни позиции. За последно тимът от "Герена" влезе в дербито от първия полусезон с точково преимущество (от две точки) на 15 октомври 2000 г., когато вечните съперници завършиха 1:1 на "Българска армия" с разменени голове само за една минута на Цихмейструк за гостите и Иво Тренчев за домакините в самото начало на второто полувреме. Балансът от есенните двубои през XXI век е 4 победи за ЦСКА, 3 за Левски и 5 равенства, като головата разлика е в полза на червените -13:10. В досегашните мачове в историята ЦСКА има 21 победи като символичен домакин, а Левски - 25.

 Сините имат повече победи през есенния полусезон - 26, срещу 25 победи през пролетта. Армейците са постигали 23 победи през пролетта и далеч по-малко през есента -19.

 Иван Стоянов: Ако Левски падне от ЦСКА, ще излезе от правия път Нападателят на Лудогорец Иван Стоянов сподели пред "Тема Спорт", че чака помощ от ЦСКА в битката за титлата. Той каза още, че не е важно да вкара на Ботев Враца, както го направи миналия сезон, носейки победата в последната минута, а отборът да спечели трите точки. "Няма да ни бъде леко с Ботев Враца. Трябва да подходим както досега. Няма как да ги подценим. За мен не е толкова важно дали пак ще им вкарам, а да бием. Все пак трябва да се възползваме от вечното дерби. Забелязал съм, че когато ЦСКА е слаб, винаги бие. Загуба на Левски в дербито ще им се отрази доста зле и може да ги извади от правия път. Хубаво ще е да увеличим аванса си преди гостуването на Черноморец в Бургас. Но в битката за титлата има още много кръгове. Вярвам, че тепърва първенството ще става по-интересно", каза нападателят. Той добави, че целта пред тима е нов требъл. "Всички се надяваме да повторим успеха си от миналия сезон. Имаме сили да го направим. Дано следващия път, когато играем в евротурнирите, се представим по-добре и продължим", каза 29-годишният футболист. Той коментира и представянето на националния отбор в мачовете срещу Дания (1:1) и Чехия(0:0). "В отминалите мачове се видя, че при Любо тимът има друг облик. Има настроение, дисциплина и всичко, което може да се изисква.

Надявам се да продължим така и занапред колективът да бъде все по-добър. Треньорът решава дали ще играя. Но когато един отбор върви във възходяща линия, не се правят много корекции. Все пак играем за честта на България, който и да е на терена, се раздава максимално. Искаме да радваме феновете", каза Стоянов. Илиан Илиев: Не съм сигурен, че ЦСКА ще играе футбол Треньорът на Левски Илиан Илиев не пропусна да се заяде с колегата си в ЦСКА Стойчо Младенов преди дербито днес. На вчерашния си брифинг наставникът се усъмни в заканите на „червения" наставник, че тимът му ще се надиграва със „сините" от първата минута. „Ще видим дали ще стане така. Той и Тони Велков обещаваше такъв подход, а Локо (Сф) се бяха барикадирали в собствената си половина дори когато останахме с 10 души", коментира Илиев. „Познавам Стойчо Младенов, той ми беше треньор в националния, знам как мотивира футболистите. Отборите му винаги играят подредено, практикуват директен футбол. Наясно сме как ще играе ЦСКА", коментира днешният съперник Илиан Илиев. Треньорът не се поколеба да посочи „сините" като фаворит във вечното дерби. „Според класирането ние сме фаворити. Единствената ни цел през седмицата бе футболистите ни да са спокойни. Играчите на Левски знаят какво означава този мач. В последните години не са се получавали силни и интересни двубои, защото футболистите винаги са влизали със страх в тях. Не знам каква е причината за това, но е така. Напрежението е голямо, както и в други мачове. Примерно Реал Мадрид и Барселона. Говори се, че едва ли не ако паднеш, това ще бъде краят на света, а не е така", коментира още Илиев. "Нашият коз е, че минахме през много трудни моменти за много кратък период", коментира още Илиан Илиев. За финал той призова футболистите си да са спокойни и да дават всичко от себе си. „Трябва да знаят, че в тези мачове се вижда всичко. Понякога може да вкараш десетки голове, да имаш силни игри мачове наред и никой да не забележи. А срещу ЦСКА един шпагат да направиш и да предотвратиш гол, това ще се помни цяла година", завърши специалистът.

 Най-големият резултат във Вечното дерби е 9:0 за ЦСКА 

 Най-големият резултат във вечното дерби е 9:0 в полза на ЦСКА, сочи статистиката. Мачът е за републиканско първенство за жени преди 19 години. Датата е 17 април 1993 година, като повечето участнички в нея я помнят и до днес. Тогава има решение всички родни грандове да поддържат и отбори при дамите, за да може по-бързо да се развие и този футбол. Заради това ЦСКА и Левски правят женски отбори. “Червените” са републикански шампиони същия сезон. “Мачът беше на “Герена”. Отнесохме си редовната доза псувни и атаки, все пак бяхме с червени екипи и се казвахме ЦСКА. Определено обаче бяхме по-добрият отбор на терена”, спомня си капитанката на тима Ваня Александрова. Тя завършва мача с хеттрик. Мачът е отразен единствено във вестник “Футбол”, който е орган на футболния съюз по това време. Отчита се, че силите били тотално неравностойни. “Със сигурност не съм останал безучастен, защото много съм помагал на женския футбол. След това се опитахме с Павел Найденов да направим и силен национален отбор, но не се получи. Но лично съм раздавал премии и на тях”, обясни бившият президент на ЦСКА Валентин Михов.
 Най-голямата победа в историята на вечното дерби обаче се оказва фатална за състава на Левски. Почти веднага след това тимът е разформирован и така приключва въобще женският футбол при “сините”. ЦСКА е един от основателите на женския футбол в България, като участва в първото ни първенство, което стартира през 1985 г. заедно с Академик (София), Ботев (Пловдив), “Гранд хотел Варна” (Варна), Дунав (Русе), Саня (Плевен), Слънце (Стара Загора), Спартак (Сандански) и Спортист (Нови пазар). В историята си тимът е ставал два пъти шампион на България, два пъти е завършвал втори и три пъти е печелил бронзовите медали. Взема и една купа на БФС, но титлата през 1993 година е последният му успех.

 Венцислав Живков: Ще съдим БФС, ако не картотекират Платини 

днес Изпълнителните директори на ЦСКА Венцислав Живков и Георги Илиев–Майкъла бяха в БФС на среща с изпълнителния шеф на централата Борислав Попов по случая с Мишел Платини. Спортно-техническата комисия към БФС продължава да отказва картотека на бразилеца и той не може да бъде използван от Стойчо Младенов в официалните мачове. След срещата във футболната ни централа обаче, "армейците" категорично обявиха, че възнамеряват да предприемат законови мерки. "Очаквам днес до 17:00 часа Мишел Платини да бъде картотекиран в ЦСКА. Ако това не се случи, в понеделник ще предприемем законови действия", заяви Венци Живков без да поясни какъв точно тип действия. Той каза още, че няма вариант ЦСКА да бойкотира утрешното дерби срещу Левски, в случай, че БФС откаже да картотекира Платини. След Живков сграда на БФС напусна и Георги Илиев-Майкъла, но той не пожела да даде изявления. БФС отказа да свика извънредно СТК заради случая „Платини” Окончателно пропадна възможността бразилският нападател Мишел Платини да получи картотека за ЦСКА, за мача от 9-ия кръг на първенството с Левски. От Българския футболен съюз отхвърлиха възможността за свикване на извънредно заседание на Спортно-техническата комисия за разглеждане на документите на Платини. От Централата уточниха, че документите на нападателя са били внесени на 18 октомври (четвъртък) и ще бъдат разгледани на следващото редовно заседание на комисията, което е другата седмица. Стойчо Младенов обяви групата за мача с Левски Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви групата от 19 футболисти, които ще вземе на лагер преди двубоя с Левски. ЦСКА среща Левски в мач от 9-ия кръг на „А” група. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски” на 20 октомври (събота) от 16:00 часа. Сред 19-те не попадна бразилският нападател Мишел Платини, въпреки очакванията от ЦСКА да поискат инзвънредно заседание на Спортно-техническата комисия на БФС днес за картотекирането на играча. Вчера от ЦСКА и от комисията се разминаха и документите на футболиста не бяха представени на редовното заседание на Спортно-техническата комисия. Групата на ЦСКА за двубоя с Левски: 12.Томаш Черни, 88.Благой Макенджиев, 2.Джереми Родригес, 4.Михаил Венков, 5.Тодор Янчев, 8.Лукас Саша, 10.Сержиньо, 11.Иван Бандаловски, 14.Серж Нюажи, 15.Станко Йовчев, 17.Анисе, 19.Апостол Попов, 20.Александру Пакурар, 24.Бернардо Тенгариня, 25. Ангел Грънчов, 29.Тасио, 66.Пламен Крачунов, 71.Антон Карачанаков, 99.Нджонго Присо. Ръководството на Левски на среща с играчите преди дербито Ръководството на Левски, начело със собственика адвокат Тодор Батков се срещна с футболистите от представителния тим преди последната тренировка на отбора преди мача с ЦСКА. „Сините” играят с „армейците” на 20 октомври (събота), на Националния стадион „Васил Левски” от 16:00 часа, в двубой от 9-ия кръг на „А” група. На срещата с играчите, освен Батков, бяха и финансовият директор на Левски Константин Баждеков и изпълнителният директор на клуба Иво Тонев. Въвежда се временна организация на движението във връзка с мача Левски - ЦСКА Временна организация на движението се въвежда във връзка с провеждане на футболна среща на 20 октомври 2012 година, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Във връзка с провеждане на футболна среща от есенния дял на първенството между отборите на ПФК „ЦСКА” и Левски на 20.10.2012 г. от 16.00 часа на Национален стадион „Васил Левски” се въвежда временна организация на движението. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва: от 08.00 часа до приключване на футболната среща на 20.10.2012 г. по алеите около Национален стадион „Васил Левски”. От 11.00 до 20.00 часа на 20.10.2012 г.: - на моста пред Национален стадион „Васил Левски”. - на ул. „Ген. Гурко” между ул. „Любен Каравелов” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. От 15.00 до 20.00 часа на 20.10.2012 г. при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: - ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; - бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов”. Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места. Гаджев ще играе срещу ЦСКА Халфът на Левски Владимир Гаджев ще играе във Вечното дерби с ЦСКА в събота. След 3-часово заседание на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз бе решено Гаджев да понесе наказание за един мач и глоба от 500 лева за получения директен червен картон в мача с Локомотив София. Той вече изтърпя наказанието си срещу Литекс и ще бъде на разположение на треньора Илиан Илиев за мача с „армейците”. След изслушването на длъжностните лица от мача и гледането на видеозаписи, комисията мотивира наказанието на Гаджев като следствие от груба игра. По този член той подлежи само на един мач наказание. „Не става дума нито за ритане, нито за настъпване, както твърдеше главният съдия. Най-точното определение е груба игра“, заяви членът на комисията Юри Кучев. Оперираха Везалов Защитникът на Левски Димитър Везалов претърпя едночасова операция в клиниката на д-р Ерих Рембек в Мюнхен, съобщава "сините" в клубния сайт. Интервенцията бе неизбежна, заради потвърдената диагноза при направения медицински преглед. Д-р Ерих Рембек е дългогодишен клубен лекар на Мюнхен 1860 и поддържа добри отношения с ПФК Левски. До няколко дни Везалов ще се завърне в България и ще му бъде изготвена специална програма за след оперативно възстановяване. Стойчо Младенов: Фаворит между ЦСКА и Левски няма Старши треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов заяви, че вечното дерби между Левски и "армейците" ще се реши със здрава битка на терена. На пресконференция днес Младенов обяви, че блясъкът на тези двубои се е загубил в последните години, което се дължи на намаляващата класа на чужденците, които играят у нас. "Очаквам едно голямо дерби, то е най-голямото у нас и е нормално да се чака с най-голям интерес. Последните години се позагуби блясъкът заради качеството и изпълнителите, но този мач не се подминава с лека ръка. Всеки фен очаква една здрава битка и себераздаване и в крайна сметка положителен резултат. Мачовете между тези два противника се изживяват от една страна с много радост и от друг с много мъка. Това е много важно дерби, знаем какво би ни донесла една победа. Като точки няма кой знае какво да губим, но ние търсим престиж и имидж. Очаквам голяма битка в този мач", заяви Младенов. Младенов обясни, че ситуацията при "червените" се подобрява и обстановката около състава е спокойна. Той изрази увереност, че възпитаниците му ще подходят максимално мотивирано за този сблъсък: "При нас нещата се подобряват от мач на мач, настроението започна да се възстановява. Вярвам, че в този мач ще се подготвим по възможно най-добрия начин. Нямам съмнение, че играчите ще бъдат максимално мотивирани. Младенов добави, че двата отбора няма с какво да се изненадат, след което разкри, че няма проблеми с контузени играчи преди мача, с изключение на Костадин Стоянов, който е аут от миналата зима: "Нямам притеснения, ясен ми е съставът. Трудно можем да се изненадаме, най-много 10-15 минути може да бъде изненадан единия тим. Нямаме проблеми около отбора. Коста Стоянов се надявам след 2-3 седмици да го възстановим напълно, защото е важен елемент за нас". Младенов потвърди, че фаворит в мачовете между Левски и ЦСКА няма, независимо от моментното състояние на двата тима: "Ако търсим някакво фаворизиране то е точковата разлика, тя определя фаворизма на Левски, нищо повече. Никога не се знае какъв ще е крайният резултат, независимо от формата. В последния мач например, ние бяхме по-добри, бяхме и ощетени, а резултатът не бе на наша страна". "В този мач ще излезем да се надиграваме, нямаме какво да се пазим, излизаме за трите точки", закани се наставникът на ЦСКА. На въпрос трябва ли Владимир Гаджев да играе в мача, Младенов отвърна: "Има си правила, кой ще играе и кой не, не ме интересува. Ако излезем и направим това, което имаме като идея, нямам съмнение, че ще победим". Относно критиките по него адрес, Стойчо каза: "Знаете къде си слагам критиците, слабо ме интересуват. Най-важното за един треньор са резултатите, всичко останало са спекулации. Не искам да коментирам нищо извън спортно-техническата част". Старши треньорът на "червените" разкри, че се надява реферът в дербито да остане незабележим и да си свърши работата: "Дай Боже да не си говорим за съдии. За съжаление в последните дербита са оказвали изключително голямо влияние върху резултата. В последната среща не бяха отсъдени дузпи, въобще в мачовете между водещите отбори реферите имат водеща роля. Надявам се в събота да е незабележим. Много ми се иска, но аз лично знам как са нещата в българския футбол, няма какво да ме изненада. В последната среща имаха 1 ситуация и я вкараха, ние имахме дузина и не успяхме. Всичко опира до ефективността в атака". Накрая Стойчо Младенов се зарече, че клубът отново ще се превърне във фактор у нас, като за това ще спомогне значително назначаването за изпълнителен директор на Георги Илиев - Майкъла: "ЦСКА отново ще бъде фактор, този мач не е от животоспасяващите. Ние имаме начертан ход, който трябва да следваме и с присъствието на Майкъла в управлението, ние няма да позволим да залитаме под емоция и да взимаме грешни решения. Наясно сме с нещата като клуб, не сме от вчера във футбола. Имаме виждания върху управлението на даден клуб". Станислав Тодоров ще е рефер на "вечното дерби" Станислав Тодоров ще е рефер на вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота на националния стадион "Васил Левски", съобщи официалният сайт на БФС. Шуменецът е най-проспериращият ни рефер на международно ниво и непрекъснато получава отлични оценки от УЕФА. Левскари оскверниха „Армията" преди дербито Централната трибуна на стадион „Българска армия" осъмна с надписи, вещаещи закриване на ЦСКА в деня на вечното дерби с Левски, съобщава Меридиан мач . Неизвестни вандали, за които се предполага, че са фенове на Левски, са влезли на трибуните на стадиона на „армейците", за да нашарят ВИП ложата в сектор „А", която се ремонтира от няколко седмици, но видими промени по нея липсват. „20.10.12 закриване!" и „Синя зона 1914!" са написали феновете на големия съперник на „червените", с което предричат края на 31-кратните шампиони в деня на мача с Левски. Това е поредната акция на феновете на Левски, която предсказва край или закриване на вечния съперник. Преди няколко дни фенове на „сините" направиха специален сайт, който да отброява часовете до отнемането на лиценза на ЦСКА за участие в европейските клубни турнири. Илиан Илиев: Който е по-спокоен, той ще спечели "вечното дерби" Треньорът на Левски Илиан Илиев заяви, че дербито с ЦСКА ще спечели този, който е по-спокоен. "Двата отбора са необходими един на друг. Това е история, това е дерби, което цяла България чака. Няма фаворити в този мач, независимо в какво точково състояние са отборите. Не искам да коментирам отсега срещата с ЦСКА, защото напрежението дотогава ще стане огромно. Отборът, който печели тези мачове, е този, който излезе по-спокоен. Учудващо е, че тук се чувствам по-спокоен, отколкото бях в Стара Загора", заяви Илев. СДВР задържа 21 футболни фенове за хулигански прояви по време на осем мача в столицата СДВР задържа 21 футболни фенове за хулигански прояви по време на осем мача в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пета по ред специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи започва днес. Тя е насочена срещу нарушители на обществения ред преди, по време и след футболни срещи. С видеоматериали и свидетелски показания до този момент са установени общо 29 нарушители. От тях 21 са задържани, които ще бъдат предадени на Софийски районен съд за налагане на съответните наказателни мерки. Усилията са съсредоточени към задържането и на останалите разпознати хулигани от 8-те футболни срещи - ЦСКА -„Мура” /Словения/, България - Италия, България - Армения, „Славия” -Локомотив” /София/, „Славия” - ЦСКА, ЦСКА - „Етър”, „Левски” - „Литекс” и България - Дания. Най-голям брой нарушители -14, са установени по време и след мача между националните отбори на България и Италия, който се проведе на 7 септември тази година. По време на срещата на Националния стадион ”Васил Левски” фенове на столичния футболен клуб ”Левски” от сектор „Б”, провокирали и нападнали група фенове на „Берое” - Стара Загора. При последвалия масов бой пострадали няколко старозагорски зрители, между които и момичета. Благодарение на своевременната реакция и адекватните действия на полицията ситуацията бе овладяна и по-сериозните последици - предотвратени. Останалата част от задържаните са участници в различни хулигански прояви - сбивания, възпламеняване и хвърляне на пиротехнически изделия, унищожаване и повреждане на имущество, преодоляване на заграждения, неизпълнение на разпореждане на длъжностни лица, запалване на огън на стадиона и други. Георги Илиев: ЦСКА - Левски ще e дерби на два слаби отбора, Платини няма да играе, чакаме Спас Делев Новият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира на пресконференция очакванията си за предстоящото вечно дерби с Левски. ЦСКА приема "сините" в събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". "Първо - да ви се извиня за закъснението, но много трудно дойдох до стадиона. Пътувам 50 минути", заяви Илиев на пресконференция, чийто начален час 12:00 не бе спазен. "Предстои дерби между два отбора, не на особено високо ниво. Имам предостатъчно работа по стадиона и не мога много да се занимавам с отбора. Но искам да кажа, че качеството на ЦСКА и "Левски" не е това, което трябва да бъде. И двата отбора трябва да се върнат на позициите, които заемаха преди 20-ина години, или преди 15 г. Имаха място в Европа, а сега... ЦСКА отпадна от посредствен отбор, "Левски" отпадна от посредствен отбор. За какъв футбол тогава да говорим?! Какво да коментираме", заяви си Георги Илиев, цитиран от репортер на Агенция "Фокус". "Говорим, че искаме да се върнем в Европа, но с тази игра няма как да се случи. И двата отбора не са това, което трябва да бъдат", добави шефът на "червените". "Имам още една причина да свикам тази пресконференция. Искам чрез вас - медиите, да сведете една информация до обществеността, че вече всеки ще си плаща, за да влиза на стадиона. Всички билети, покани, пропуски са платени. Искам да се извиня на хората, които досега са получавали безплатно вход. Аз въведох това нещо, понеже трябват пари за терените, ДЮШ, до 40 дни трябва да съм ги направил и да ги открия. Който иска да гледа ЦСКА, отива, дава 30 лева за покана, плаща си там, колкото струва, и влиза", съобщи Георги Илиев и заяви още, че Мишел Платини най-вероятно няма да играе и срещу Левски, след като все още не е получил картотека от БФС - "Няма индикации Платини да играе срещу Левски. Очаквам някакви решения утре. Говорих с Боби Михайлов, той се обърна много коректно и професионално. Показа ми къде сме сгрешили. Според мен обаче не е правилно да лишиш човек от работата му заради документални неща, Платини трябва да работи. От разговора, който проведох с Михайлов разбрах, че за момента не може да бъде картотекиран. Но аз не съм юрист и не мога да коментирам този казус." "За мен този бюджет е много голям, прекалено много чужденци има в ЦСКА, които не могат да заработят парите, които получават. До Нова година трябва да покажат качествата си, ако искат да останат. При всички случаи ЦСКА ще се отърве с голяма част от чужденците, не можем да издържим с този бюджет", заяви още Георги Илиев. "Спокойствието на футболистите е осигурено. Парите сме им ги дали. Каквото съм поел като ангажимент, е осигурено. Коментира се само какво имат да получават, а защо не говорим за това, което играят. Всеки мач на ЦСКА трябва да си на 100%. Това са ни играчите, нямаме други. Повечето футболисти трябва да докажат, че са достойни за ЦСКА. Просто трябва да започнат да носят отговорност за представянето. Има прекалено много чужденци, които не могат да докажат парите си на терена. Покрай клуба някои хора живеят много добре. Чужденците си живеят спокойно у нас, взимат си редовно заплатата, а не дават всичко от себе си", коментира още изпълнителният директор. Христина КОЛЕВА Борислав Михайлов: Излъчването на ЦСКА - Левски още не е сигурно Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира възможността за телевизионно излъчване на вечното дерби ЦСКА - Левски. Той каза, че издаването на мача още не е сигурно. "Не е сигурно, че мачът ще се предава по телевизията. Днес ще водим разговори по този въпрос. Дано нещата се уредят, защото това ще бъде в полза на българските фенове", каза Михайлов. Георги Илиев: Този полусезон няма да играем на "Българска армия" През този полусезон ЦСКА почти сигурно няма да домакинства на стадион "Българска армия". Това обяви днес изпълнителният директор на "червените" Георги Илиев, който изтъкна като причина прекалено малкото време за ремонт на съоръжението. "Този полусезон няма да играем на "Българска армия", няма време да се изпълнят изискванията. Надявам се за втория полусезон това да стане. Ще направим всичко възможно и в края на този да изиграем последните мачове тук, но не мога да се ангажирам с такова обещание. Иначе има вариант да отворим секторите "А" и "В" - "Г" и "Б" са в ремонт", заяви Майкъла. Източник: Агенция Фокус

related

Спорт 959567025644552404

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item