stoineff

Патриарх Максим е в кома

Патриархът на българската православна църква
Патриарх Максим

Вече 5 - ти ден Патриарх Максим е на командно дишане и е "пътник", както твърдят от светия синод.


В правителстана болница преди няколко дни патриархът на българската църква е колабирал и е на командно дишане. Жизнените функции на патриарха са драстично занижени и животът му се поддържа изкуствено. Максим е на 98 години и органите спират да функционират постепенно.

Според запознати в митрополията е страшно. Вече е пълно с лешояди и мародери, които се под мълчаливата протекция на викария на светиня му – Знеполски епископ Йоан с прякор „Дебелата Берта”.
От покоите на Максим в Софийска митрополия на ул. „Калоян” 7 се крадат предмети с неоцинима стойност и важни документи. Най-лошото в случая е , че близките на патриарха – неговата племенница д-р Максимка Константинова, кардиолог в Първа градска болница в София, и съпругът й, пенсиониран военен летец, по устав нямат достъп до апартамента му и са безсилни да спрат разграбването на имуществото на Максим.

„Негово светейшество притежава уникална колекция от панагии и енголпии, от старинни икони, от златни кръстове, от редки богослужебни книги и други църковни реликви. Подарявани са му в продължение на 40 години от ВИП-духовници от цял свят. За съжаление цялото това богатство никога не е било инвентаризирано”, казват служители на Софийска митрополия цитирани от агенция Блиц.

Отново Блиц казва, че в последните няколко дни на дядо Максим са му давани за подпис изключително важни документи със силата на разпоредителни заповеди, свързани с кадровата политика в Синода, с имотите на БПЦ и нейните финанси, но хората, които са ги видели, се кълнат, че това не бил характерният „царствен” параф на патриарха, а някакви нечетливи заврънкулки.

„Или не ги е подписвал той, или ги е парафирал в състояние, когато вече не е бил на себе си и по-късно те могат да бъдат оспорени. Кликата около Йоан Знеполски обаче бърза да хване последния влак, без да ги е грижа, че когато е „подписвал” тези бумаги, главата на БПЦ нито е чувал, нито е виждал, нито пък някой му ги е прочел, за да се запознае със съдължанието му, както повелява законът. Явно ще се наложи спешна намеса, за да се пресече това самоуправство, но самите владици са в потрес и треперят за бъдещето си. Не са наясно дали да се готвят за 98-ото ЧРД на светиня му, или за упокойна служба”, коментират родни синодали.

Патриарх Максим почина

related

България 7343243490000094597

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item