stoineff

Ураганът "Санди" заплашва АЕЦ "Ойстер Крийк" - в Ню Джърси

Санди може да наводни АЕЦ
АЕЦ в САЩ е заплашена от наводняване

В една от най-старите атомни електроцентрали в САЩ се наложи въвеждането на режим на „особена ситуация”, съобщи федералната Комисия по ядрено регулиране, цитирана от ИТАР-ТАСС.


Повишената тревога е свързана с урагана "Сенди".
Под заплаха от наводняване се оказа атомният реактор „Ойстер Крийк” в щата Ню Джърси. Първоначално там бе обявен режим на „необичайно събитие” – най-ниското ниво по приетата в американските АЕЦ скала за опасност.

Два часа по-късно се наложи повишаването на нивото до второ от общо четири равнища. В същото време представителите на комисията подчертават, че ситуацията е под контрол.

Те очакват, че в близките часове равнището на водата в района на централата, която се намира в близост до Атлантическия океан, ще започне да спада.

"Нивото на водата се покачва във водовземното съоръжение, се дължи на комбинация от надигащата се вълна, посоката на вятъра и скока буря. Предполага се, нивото на водата ще започне да намалява в рамките на следващите няколко часа ", NRC

related

Свят 8992844426813977635

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item