stoineff

Арестувани на протестите пред НС (ВИДЕО)

Анонимни протест 05. 11 2012


Протестът на анонимните излезе извън контрол, след като групи агресивни протестиращи нападнаха с камъни района на парламента. 

Те изпочупиха стъклата на караулката за пропуски до служебния вход на НС. Няколко души са арестувани.

Младежите хвърлят пиратки и провокират полицията. Част от протестиращите се опитват да преминат отпред пред сградата на Парламента. В крайна сметка колоната успя да премине отпред, където има засилено полицейско присъствие.

Около 1500 души са участниците в подкрепа на световния протест на Анонимните. Малко преди това колоната беше спряла между сградите на Народното събрание и БАН и пееше химна. Шествието премина по бул. "Витоша", площад "Света Неделя" пресече ул. "Раковска" и се отправи към храм паметника „Александър Невски”. Движението на колите беше блокирано.

Полицаите обаче успяха да им преградят пътя и недоволните млади хора останаха между БАН и НС, където скандираха: „Долу ГЕРБ", „Мафия" и „Свобода или смърт".

Гледайте видео от ареста и коментирайте:


Протестът премина в гражданско неподчинение и недоволните успяха да стигнат пред парламента. Това наложи намесата и на тежко оборудваната жандармерия. Протестиращите обаче приеха с усмивка, аплаузи и викове „Още!" полицейското подкрепление.

Първоначално протестът на "Анонимните", който всъщност се оказа, че не е на "Анонимните" и доста младежи се движеха без маски, събра пред НДК около 150-200 млади хора, голяма част, от които ученици.

related

криминални 3649595911404322506

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item