stoineff

Българските мебели са модерен и качествен продукт


Стоян Стоянов  председател на БКДМП


Изложенията „Светът на мебелите“ и „ Техномебел“ са събития от изключителна важност за бранша, смята Стоян Стоянов - новият председател на БКДМП

През 2013 г. в Интер Експо Център–София Агенция Булгарреклама, съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост в България  организира 12-ото издание на ТЕХНОМЕБЕЛ (най-голямата специализирана изложба за материали, машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство). Изложението се провежда паралелно със  „СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ“ – форум, насочен към крайния потребител и показващ новите тенденции в интериорното обзавеждане и мебелния дизайн. 

За предизвикателствата в бранша и за предстоящите изяви на Камарата разговаряме с г-н Стоян Стоянов, председател на БКДМП.

Г-н Стоянов е управител на фирма "Тедива" от Добрич, която произвежда мебели както за българския пазар, така и за износ. Завършил е механотехникум в Добрич със специалност "Двигатели с вътрешно горене" и висше образоване във Великотърновския университет със специалност "История и география". На 42 години е, женен, с две деца на 19 и 11 години. 

На 22 юни на Общо събрание на БКДМП той бе избран за председател на БКДМП.
Вече четири месеца сте на председател на БКДМП, пред Вас има много предизвикателства, а вие заявихте много идеи, които искате да реализирате. В края на април 2013 предстоят поредните издания на специализираните изложения "Светът на мебелите" и "Техномебел" – събития много важни за бранша, водите ли разговори с ръководството на ИАМСП и привличате ли потенциални чуждестранни партньори?

Изложенията „Светът на мебелите“ и „ Техномебел“ са събития от изключителна важност за бранша. Те предоставят уникална възможност  за презентиране на  иновативни   материали и високотехнологични машини, от една страна, а от друга –за  представяне на крайния продукт, който е модерен, качествен и нещо много съществено - български. Към настоящия момент новият Управителен съвет на БКДМП предприе няколко важни стъпки  свързани както с привличане на потенциални чуждестранни партньори, така и с иницииране  на диалог с държавните институции. Искрено вярваме, че те ще подкрепят едно  традиционно за България производство -  с високи показатели на износ на продукцията и численост на заетите в него. Амбициите ни са да превърнем тези изложения във форуми от национална, а защо не и европейска значимост.

Разкажете повече за проекта "Повишаване експортния потенциал на българските предприятия" и как мислите, че форумите могат да му бъдат полезни?

Целта на проекта, изпълняван от ИАНМСП, е  малките и средните предприятия  да придобият външнотърговски умения и да изградят капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари чрез редица дейности.  Конкретно за изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“ би било от полза тяхното рекламиране чрез вече функциониращия  Експортен портал. Друга възможност е организирането на форум в рамките на двете изложби. Като голям недостатък отчитаме невъзможността да бъдат поканени  и посрещнати чуждестранни делегации чрез проекта. Привличането на инвеститори и партньори по този начин е вече една добре позната имиджова и бизнес  практика в други държави и се надяваме, че през новия програмен период този недостатък ще бъде отстранен.

С какво очаквате да провокирате  интериорните дизайнери и архитектите, които са основен партньор на мебелните фирми?

През 2013 г. изложенията отново ще предизвикат силен интерес с представяне на нови тренд колекции, впечатляващи ефекти на предлаганите материали и интересни експозиции.

БКДМП ще инициира по-тясно сътрудничество и работа по съвместни проекти с интериорните дизайнери и архитектите. Присъствайки на изложенията, те стават част от  новите и модерни решения.

За Интер Експо Център (домакин и съорганизатор на изложбите) силната връзка, изградена през годините  с БКДМП, е много важна и доказателство за това са все по-добрите  условия за участие на вашите членове. Изложбеният комплекс на София планира да реализира богата съпътстваща програма,  която да бъде максимално полезна на изложители и посетители. Какво за Вас ще е от особено значение в нея, имайки предвид международния опит и целите на Камарата?

Следващите издания на изложенията ще бъдат силно популяризирани сред специализираната и сред широката публика. Затова и съпътстващата програма, която ще реализираме съвместно с дългогодишните ни партньори, ще бъде насочена в двете  направления. Що се касае до конкретните събития, които ще подготвим - нека изненадаме приятно всички посетители.




-->

related

Интериор 604369094171643044

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item