stoineff

Деца умират от Глад в България

Дете умря от глад


Момиченце на пет месеца е починало от недохранване в симеоновградското село Константиново.



Бебето е починало в събота, погребано е вчера (вторник). Майката го е хранела само с каша от брашно, детето е развило белтъчен недостатък и се е сринала имунната му система.

Това е било шестото дете в семейството, а преди 6 години родителите са изгубили още едно бебе - на 40 дни.


То е настинало, а родителите са нямали пари за лекарства и детето е починало от пневмония.

Най-голямото дете в семейството е на 14 години, останалите четири са до 7-годишна възраст.

Смейството се издържа само с парите от майчинството и детските надбавки. Бащата не работи, коментират в селото.

Служителите от Агенцията за закрила на детето днес отнеха останалите 5 деца на Николай и Кирилка Николаеви от симеоновградското село . Близките на семейството отричат бебето да е гладувало. „Майката го хранеше много добре и добре го гледаше, трепереше за това дете, тя не ядеше, на това дете даваше всичко - кисело мляко, нишесте това му даваше", сподели лелята Милка Георгиева.

Нерядко за останалите 4-ри деца в семейството се грижил по-големият им брат Живко, който е на 15 години. Не знам какво стана, изведнъж млъкна и почина, сподели Живко.

Днес 5-те деца бяха дадени временно за отглеждане на вуйчото и вуйната. Проверката ни показа, че условията, при които се отглеждат са неприемливи, затова те трябва незабавно да бъдат изведени от тази среда. Вуйната и вуйчото подписаха декларация, че са съгласни да поемат грижите за тях, коментира Димитрина Барбова от Отдела за закрила на детето в Димитровград.

За целта ще им бъде отпусната социална помощ за всяко дете. Рано днес вуйната Недялка Добрева дойде да прибере децата. Родителите ще могат да си ги върнат отново, ако докажат, че имат приемливи доходи да се грижат за тях. Максималният срок за това е 1,5 г.


-->

related

България 3111680009334709922

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item