stoineff

Галина Тонева e номинирана за главен прокурор

Галина Тонева
Тонева е бившия заместник главен прокурор


Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи за главен прокурор Галина Тонева. Досега Тонева беше заместник-главен прокурор.


Кандидатурата е подкрепена от още пет члена на ВСС.

Други петима членове на ВСС подкрепят номинацията за главен прокурор на Борислав Сарафов, председател на Апелативната специализирана прокуратура. Това са Георги Колев, Димитър Узунов, Милкова Итова, Мария Кузманова и Юлияна Колева.

Днес е последният възможен срок за внасяне на номинации за главен прокурор.
На 8 ноември беше внесена номинацията на Сотир Цацаров, председател на Окръжен съд - Пловдив. Неговата кандидатура се подкрепя от седем членове на ВСС и това са: Михаил Кожарев, Ясен Тодоров, Соня Найденова, Магдалена Лазарова, Каролина Неделчева, Светла Петкова и Галя Георгиева.

Галина Тонева е заместник-главен прокурор от 2009 г. Дотогава е заместник-председател на Софийски апелативен съд и ръководител на наказателното му отделение. Преди това е била заместник районен прокурор в V-та районна прокуратура София, съдия последователно в Софийския районен съд, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд. Тя отговаряше за международна дейност и контактите с Европейската комисия.


-->

related

България 7800991400686125457

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item