stoineff

Разходка до Гърция - Мелисани в Кефалония Езерото на нимфите

 Мелисани в Кефалония Езерото на нимфите

Живеем в България, но освен, че не познаваме родните прекрасни места за почивка и туристически забавления не познаваме и тези на съседните ни държави.
От както България е в ЕС на много от нас е елементарно и лесно да отскочат до Гърция за един прекрасен уикенд.

Езерото на нимфите - Разходка с лодка

Пещерата на нимфите. Това е едно приказно място в съседна Гърция, което спира дъха на туриста. Кристална вода, слънце, митове и легенди вплетени в едно място.



 През 1951 година, започва проучване на пещарата и водите на езерото, тогава  Йоанис Петрохелиос открива там древна лампа. При последвалите разкопки през 1962 година са открити ценни находки свидетелстващи за  Минойската култура на Гърция. Реликвите изобразяват  бог Пан и няколко нимфи.

Счита се, че пещерата и езерото вътре са свързани с нимфите от гръцката митология. На една от тях-нимфата Melissamthi е кръстена пещерата.
 Легендата гласи, че тя е умряла от любовна мъка след като бог Пан не отвърнал на любовта и.

 Езерната вода е смес сладка вода и солена морска  . Интересен факт е, че водата е с метър над морското равнище и е на 500 м от морето. Солената вода се издига от 30 м. дълбочина през система от тесни процепи.

След голямо срутване преди няколко хиляди години, днес пещерата има форма на буквата В с две големи сводести помещения. При земетресението през 1953 г. част от тавана на първото помещение пада и се получава отвор, през който влизат снопове светлина, осветяващи пещерата в синьо, а водата в цвят ултрамарин...


related

туризъм 476495112065592291

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item