stoineff

Пет ТИР - а задръстиха "Тракия" при Вакарел


Пет турски ТИР-а аварираха на магистрала "Тракия" километър преди отбивката за Вакарел, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Движението по магистралата е затруднено.



Републиканските пътища са проходими при зимни условия, информират още от агенцията.

Тежкотоварен автомобил е аварирал на автомагистрала „Хемус" след село Горни Богров. Движението на МПС временно е преустановено.

Времето над страната е облачно. Вятър духа в почти в цялата страна. Дъжд вали в областите Велико Търново, Плевен, Силистра, Търговище, Шумен и в районите Бяла Слатина и Ловеч.

Сняг вали в областите София, Перник и Кюстендил, както и в Троянски проход, Попови ливади и планинската част на Родопите.

Пътните настилки са предимно мокри, на места със снеговалеж. Те се почистват и опесъчават, еверяват от пътната агенция.

В района на Шипка поради мъгла видимостта е до 50 м, а в района на Витиня - до 100 м.

Магистрала "Тракия" е затворена за движение от Карнобат до Бургас до 15 декември. Движението е пренасочено по път І-6 през Карнобат, Айтос, Ветрен и обратно. Пътната настилка е мокра.

От днес до 7 декември движението по магистрала "Хемус" поради ремонт на осветителната инсталация в тунел "Правешки ханове" в светлата част на денонощието ще бъде затваряно в една от лентите за движение и пренасочвано в съседната.

От 370 км до 373,8 км в дясното платно на магистралата се извършва машинно полагане на асфалтова смес и полагане на геомрежа. "Хемус" е затворена в участъка от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 Ветрино-Провадия до п.в. Ветрино. Пътна настилка на места е мокра.

Поради изграждане на тръбни водостоци на магистрала "Марица" поетапно се затваря едното платно на км 114 до км 117,345. Движението не е отбито, срокът е до 15 декември. Настилката е суха.

Настилката по магистрала "Люлин" е мокра.

Проходът "Златишки" е затворен за движение на МПС. В прохода "Твърдишки" е забранено е движението на МПС над 10 т.

Проходът "Върбишки" е затворен за МПС. "Дюлински" е затворен за товарни МПС. Обходният маршрут е път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг.

Забранено е движението на МПС с тегло над 20 т през моста на р. Казан дере в прохода "Айтоски".

Път ІІ-37 Батак - Доспат е затворен за движение на товарни МПС поради обилен снеговалеж.

Забранено е движението на МПС над 10 т. през прохода "Вратник".

През "Шипка" до 31 март 2013 г. е забранено е движението на МПС над 10 т.

Забранено е движението на МПС над 10 т през прохода "Петрохан".

120 машини, снегопочистваща техника, работят в момента в София, като обработени против заледяване са всички улици, по които се движи градският транспорт, стръмни и опасни участъци и мостови съоръжения.

Първата механизирана обработка започна в 16:00 часа. Трафикът се затруднява допълнително от аварирали автомобили с летни гуми.

В района на Пампорово и Превала се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили. Леките МПС да се движат задължително с вериги.

Снегопочистващата техника ще продължи да работи и през нощта.
http://www.24chasa.bg/
-->

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item