stoineff

Бензиностанция, продавала крадена нафта, разбиха в Благоевград


Удариха незаконна бензиностанция в Благоевград и иззеха над 9 тона горива сред, които и крадена нафта.


Служители на сектора за борба с организираната престъпност в Благоевград, съвместно с инспектори от НАП, Изпълнителна агенция ''Автомобилна администраци'' - Благоевград, Държавна Агенция ''Метрология и технически надзор'' и Югозападна Митница – Благоевград, проведоха съвместна операция в областния град във връзка с незаконно разпространение на акцизни стоки.

След проверка на незаконно функционираща бензиностанция в района на Благоевград е установено, че в обекта се продава маркирано гориво в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове и подзаконови нормативни актове. Незаконната продажба била констатирана при контролна покупка от органите на НАП. Данъчните инспектори съставили актове за нарушения на данъчното законодателство - липса на фискално устройство, свързано с НАП, неиздаване на фискален бон.

Иззети са около 9 000 литра гориво - маркиран и немаркиран дизел, както и автоцистерна, чиито отсеци са пломбирани.

Инспекторите от "Автомобилна администрация", Държавна Агенция "Метрология и технически надзор" са констатирали редица нарушения, за които са съставени 10 акта. Органите на РСПБЗН - Благоевград са издали предписание за запечатване на целия обект. По случая е сезирана Окръжна прокуратура – Благоевград. Работата по разследването продължава.
-->

related

Регионални 971057371138885666

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item