stoineff

Как да правим SEO оптимизация през 2013 година?





Ако сте нови в бранша, Вие трябва да знаете, че SEO оптимизацията не е лесна задача.

Алгоритъмът на Google претърпява стотици промени годишно, в частност през 2010 година са направени 516 промени, като това са официално оповестените.

В резултат на това, заставането на върха на класациите в Google е сложна задача за всички, независимо от положените индивидуални или екипни усилия. Повечето консултанти в бранша са се впуснали в тактическо надиграване чрез серия от експерименти, опитвайки се да обърнат резултата в тяхна полза.
Пример за това е линк билдинга - практиката на увеличаване на количеството на входящите линкове към даден сайт. Тъй като една част от алгоритъма на търсачката наблюдава количеството и качеството на входящите линкове към даден сайт, ако сравним два сайта А и Б, можем много лесно да установим качеството, приложимостта и ранга (не само) на тези сайтовеТака че би било логично всеки от специалистите да се опита да създаде колкото е възможно повече линкове към оптимизирания сайт, за да подобри резултатите в Google.
За известно време този подход работеше. Специалистите правеха всичко, което може да увеличи качеството и количеството на входящите линкове към сайта и биваха възнаградени с високо класиране. Все пак, това вече не е така. Живеем в 2012-2013 година, а търсачките вече са доста сложни. Линк билдинга, заедно с множество други стари техники за оптимизация, вече не оправдават същите очаквания и в резултат на това, SEO общността трябваше да се промени, както и нашето мислене. 
В момента SEO като индустрия се нуждае от повече акцент върху стратегията и по-малко върху тактиката. 
В ретроспекция, позицията на сайта ни в търсачките при тези методи не би трябвало да ни изненада. Google винаги са казвали, че са негативно настроени към Black SEO тактиките.
Разликата е, че сега, с по-интелигентен алгоритъм, те разполагат с инструменти за налагане на тяхното мнение.
За да видите как основното послание на Google е останало същото, вие трябва да сравните техните послания във времето, когато те стартираха и в момента.
1998г. 
Google's mission is to organize the world's information, making it universally accessible and useful.
2012г.
Google's mission is to organize the world's information and make it universally accessible and useful
Както можете да видите, с изключение на малки граматически корекции, посланието остава непроменено. Google винаги се фокусира към осигуряване на високо качество и практически опит за потребителя.  Тяхната философия е останала същата независимо, че те са завладяли световния пазар.
Интернет е нараснал до колосални размери - вече говорим за трилиони страници и количество некачествени сайтове, което за съжаление се увеличава. За да запази първоначалната си идея, да "организира световната информация и да бъде полезен", с течение на времето Google трябваше да въведе някои мерки.
Нека да разгледаме най-големите промени и как те са повлияли на SEO оптимизацията. 
Очаквайте продължението на статията в част 2 - как да правим SEO оптимизация през 2013 година. 
 

related

Технологии 7718460535058963344

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item