stoineff

Бум на кражбите и грабежите в последното денонощие в София

Грабежи и кражби в София
София. Благодарение на адекватната и бърза намеса на граждани и служители на „Метрополитен“ е задържан 18-годишен криминално проявен. На 18 януари около 16.30 часа на бул. „Тодор Александров” Л.М. нападнал жена и издърпал златната обеца от ухото й. Хора, които били наблизо, реагирали мигновено, заедно със служители на „Метрополитен” препречили пътя на злосторника и го задържали до идването на униформените. В полицейското управление той предал златния накит, а справка в регистрите „изредила“ цели 42 криминалистически регистрации за кражби и 2 - за грабеж. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.198 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Друг негов връстник е задържан в Първо районно управление за грабеж. На 14 януари около 21.50 часа 42-годишна жена потърсила помощ в полицията – минути преди това била нападната на ул. „Иван Димитров- Куклата”. По думите й младеж издърпал от ръцете й дамската чанта, в която имало 200 лева, два мобилни телефона, лични документи, две кредитни карти и ключове. В хода на започналото разследване криминалистите влезли в дирите на столичанина И.К. /18 г./, вече регистриран и осъждан за кражби и грабежи. След задържането му и докладване на материалите в Софийска районна прокуратура, И.К. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.198 от НК. Взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

22-годишен столичанин също попадна в полицейския арест след разследване, проведено от служители на Шесто РУП. Те започнали работа на 16 януари вечерта, когато 56-годишна жена била бита и ограбена в района на ж.к. „Овча купел“. Непознат я нападнал в гръб и със сила издърпал от рамото й дамската чанта с 400 лева, документи и мобилни телефони. Криминалистите работили упорито по случая и вчера М.К. /22 г./ попаднал в полицейския капан. След проведени процесуално-следствени действия и доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.198 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „подписка”.

Служители от сектор „Улична престъпност” към Столичната дирекция задържаха 37-годишен мъж непосредствено след като извършил кражба на вещи от МПС. На 18 януари на ъгъла между улиците „Г.С. Раковски” и „Иван Вазов” столични полицаи задържали С.М. /37 г./ от кв. „Челопечене” непосредствено след кражбата. 37-годишният мъж използвал техническо средство за заглушаване на алармата на колата. Проверка в полицейския регистър установила, че задържаният има множество криминалистически регистрации, сред които за изнасилване, измама, използване на неистински документи и кражби, като бил излежавал присъди за убийство и кражба. Било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на С.М. било повдигнато обвинение за извършеното престъпление и му била взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 5638092326152305892

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item