stoineff

Калин Тихолов е архитекта изготвил устройствените планове в Несебър

Архитек Тихолов е дал разрешението за строеж в Несебър

"Община Несебър е саботирала проверката на ДНСК за строителното разрешение върху спорния терен и ще бъде наказана."  Това са думи на Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството, която даде резултатите от проверката на Дирекция "Национален строителен контрол" - ДНСК, на проблемния терен край Несебър, съобщи Агенция „Фокус”.

Устройствените планове  на  този в Несебър, и за други спорни имоти и в Царево и Равда, са изготвени от един и същ архитект - ЕТ Калин Тихолов.

За много кратък период от 12 дни се взима решението, че проектът е съвместим с опазването на природата.

Решението е качено на сайта на инспекцията и не е било обжалвано от неправителствените органзиации. Допуснати са груби нарушения, каза инж. Милка Гечева, директор на ДНСК. Единствено по част геодезия е изготвен проект. Всичко останало е в идейна фаза, каза тя.
В случая разрешението е издадено по общия ред, а не според реда за разрешение по идеен план, посочи Гечева.

В приложените към разрешението за строеж, единствено идейният проект за архитектура е одобрен от главния архитект, с подпис от главния архитект и печат от общината, каза още тя. Останалите проекти нямат печат от общината или подпис от главния архитект. Книжата не отговарят на изискванията за издаване на разрешение за строеж като обем и съдържание, допълни Гечева.

„Имахме категорично несъдействие от страна на общината. Това е причината чак днес да можем да издадем разрешения за отмяна на този проект”, каза Лиляна Павлова. В продължение на три дни общината се криеше. Ще бъде направено административно наказание на общината за категоричното саботиране на проверката, както и на главния архитект, каза Лиляна Павлова.
-->

related

Регионални 5180103388955853098

Публикуване на коментар

  1. Доколкото знам, само главният архитект на дадена община, може да даде разрешение за строителство. Калин Тихолов никога не е бил главен архитект нито на Несебър, нито където и да е било. Главният архитект по това време е арх. Валентин Димов. Моля, коригирайте си информацията - не е редно от медийната трибуна да сипете клевети и срамота за журналистиката, че не е проверена информацията, която ни поднася!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item