stoineff

Открит е Калашника, с който е стреляно по Златко Баретата

Автомат Калашников с оптика и заглушител
АК 9 е щурмово компактно оръжие, което се разработва от 2006 г. насам. Използва  за стрелба куршуми 9 × 39 в различни варианта. Основната разлика от Калашников АК 47 е скъсена цев и газовия механизъм за презареждане.


Открити са части от оръжието, с което се предполага, че е стреляно срещу Златомир Иванов- Баретата. Това е автомат „Калашников" с оптически мерник и заглушител, 

съобщи БНР, позовавайки се на източници от СДВР.

Захвърлен е на тавана. В момента продължава повторният оглед на място, откъдето е атакувал неизвестният засега стрелец.

Заради изключително тежкото му състояние Златомир Иванов-Баретата не е бил разпитван за вчерашната стрелба пред Съдебната палата, съобщи пред БНР зам.-градският прокурор на София Роман Василев.

Все още не е ясно защо подсъдимият е решил да влезе в сградата от централния вход, а не от страничния - както е правил винаги досега. Разследващите проверяват дали е имало и втори стрелец, но засега няма данни Баретата да е бил дебнат и на друго място.

"Всички лица, които са били и са установени след атентата, са разпитани", заяви Василев.

Според зам.-градския прокурор стандартните версии за покушението са различни, включително свързани с личния живот, с бизнес, с взаимоотношения, с контактите и с досъдебните производства.

Вчера към 9:30 часа Баретата бе прострелян с четири куршума на влизане в сградата на Съдебната палата. Рана в крака получи и човек от охраната на Златомир Иванов. Баретата бе откаран незабавно в "Пирогов", където бе опериран. До момента обаче състоянието на ранения е нестабилно.

Според разследващите Баретата е пристигнал в Съдебната палата с Мерцедес, със сливенска регистрация. Черният джип пред съда е бил само паркиран там с хора от охраната.

Разследващите работят поне по 20 версии за неуспешното покушение, като водещи от тях остават три - икономически рекет, преразпределяне на наркопазара или лично отмъщение.

Една от работните версии на разследващите е, че вчера е имало поне два екипа, който са били подготвени да стрелят по Златомир Иванов.

Рано тази сутрин криминалисти започнаха втори оглед на апартамента, от който беше стреляно по Златомир Иванов - Баретата. Вчера работата на екипите беше изключително затруднена, заради пожара, който изпепели цялото помещение.

Разпитани са всички свидетели, намерени са собствениците на апартамента, както и неговите обитатели.

Неофициално от полицията съобщиха, че в часовете след стрелбата по Златко Баретата полицаите са обиколили всички сгради около страничните входове на съдебната палата, от където Златомир Иванов обикновено е влизал.

В една от сградите е открит необитаем апартамент, но в него не са намерени следи от оръжие или боеприпаси.

„При такива обществено значими дела, когато се очаква да дойдат подсъдими, които са свързани със сериозната престъпност в България, би трябвало да има някаква схема за охрана на целия район", каза Владимира Янева, председател на Софийски градски съд, пред Нова телевизия.

Тя допълни, че в България хората, които имат мярка домашен арест и излязат, рядко могат да създадат безредици от този род. „Хора с неговото име, които са под домашен арест, не са много. Предполагам че се броят на пръстите на едната ми ръка", допълни Янева.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 5471613247952620260

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item