stoineff

Марио Алексов и Даниел Христов са с мярка задържане под стража

Постоянен арест за 20 годишния Марио Алексов и 17 годишния Даниел Христов
Постоянен арест за 20 годишния Марио Алексов и 17 годишния Даниел Христов

Постоянен арест за 20 годишния Марио Алексов и 17 годишния Даниел Христов,

 които са убили 85-годишна столичанка постанови днес Софийският градски съд. Съдът наложи мерки „задържане под стража" за двамата след изтичане на 72-часовите им мерки за неотклонение.

На 29 декември Даниел и Марио бяха арестувани за зверското убийство на възрастната Бина Христова в центъра на София. При огледа, направен от СДВР в жилището на бабата, е установено, че нито вратата на кооперацията, нито вратата на самия апартамент са разбивани.

Униформените стигнали до извода, че жената сама е отключила на младежите, тъй като познавала Марио. Той няколко дни е идвал в апартамента, заедно с неговата майка, която го чисти и през това време успял да спечели доверието на възрастната жена. „Веднага след като влезли започнали да бият жената и след като я окрали, а доубили", обясни Христо Терзийски от Столичната полиция по време на брифинг в деня след убийството. Младежите не са използвали тъпи предмети, а са действали предимно с ръце и крака, ритали са и са скачали върху жената.

Жената е починала заради множеството рани, съчетани с тежка черепно-мозъчна травма, кръвонасядания по шията и счупени от 4-то до 10-то ребра, сочи аутопсията. Възрастната жена имала и рани от твърди предмети по пръстите, което насочило разследващите към основната версия за убийството - грабеж на ценности и бижута.

Направена проверка установила, че младежите са откраднали два златни пръстена, джиесем, часовник и верижка, които занесли в заложна къща. Там обаче приели само тежащите около 8 грама пръстени, за които им дали 240 лв. Верижката, за чието качество служителят в заложната къща се съмнявал и мобилният телефон били изхвърлени. Марио и Даниел си разделили парите, получени от пръстените, обясниха от СДВР.
-->

related

София 1039643399055021333

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item