stoineff

Париж - приказка и магия в един град

Париж - Айфеловата кула
Айфеловата кула в Париж
Какво привлича туристите в този град? Защо купуват самолетни билети до Париж? Той е най-колосалният град във Франция с население близо 2.2 милиона хора от последното преброяване през 2007 година и площ 105.4 квадратни километра. Парижката агломерация (района от около 120 километра до града) е с население около 12 милиона жители, като е един от най-населените градски райони в Европа.

През 2009 и 2010 година градът е обявен и титулуван за един от трите най-важни и влиятелни градове в сета от „Файненшъл таймс“ а британският „Monocle“ през юни 2010 година, го обявява за един от десетте града, които са най-добри за живеене в света. Той е един от световните бизнес центрове и културни такива. Оказва голямо влияние върху модата, политиката, образованието, медиите, науката и изкуството и това го прави наистина добър за живеене град.

Мегаполиса и Парижкия регион произвеждат над една четвърт от Брутния вътрешен продукт в страната. Градът е най-популярната туристическа дестинация, като годишно се посещава от цели 45 милиона любопитни туристи, от които 27 милиона са чужденци. Разбираемо е вече защо се купуват толкова често самолетни билети до Париж. Освен Айфеловата кула в града има много култови паметници на културата, както и световноизвестни институции и паркове. Административните граници на града не са променяни от 1860 година. Населението му е от всякаква националност, заради емиграцията, която датира още от средновековието до наши дни. Плътността на населението му е 20 807 човека на квадратен километър, което го превръща един от най-гъсто пренаселените градове в Европа.

Айфеловата кула, която е най-известната в града забележителност е построена през далечната 1889 година и е главната причина да се купуват масово самолетни билети до Париж. През 1900 година е открита първата линия на новото тогава метро, мостът Александър lll и малкият и големият дворец. По него време започват да се развиват самолетостроенето и автомобилостроенето. Промишлеността на страната е развита, а в столицата ресторантьорския бизнес и хотелиерството са с голяма заетост заради човекопотока от цял свят целогодишно. Магията на града и свързването му с любовните авантюри карат всеки турист да разгледа с огромно любопитство всички култови заведения и места, които са споменавани във филми и литературни произведения.

Тук може да видите и предложенията на Туристическа агенция Астеа Тур за екскурзии Варна до Париж.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

туризъм 2177580735416298027

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item