stoineff

Търговски център

Търговски център
Търговски център

С падането на Берлинската стена и с навлизането на демокрацията в България бе неизбежно да не започне нашата икономика да се развива спрямо западните стандарти. Подобен признак на това е построяването на множество търговски

 центрове в страната. 

Могат и да се наречат т.нар. молове. Думата „mall идва от английски език и представлява голяма сграда помещаваща различни магазини, ресторанти, кафенето, кино, супермакети, зона за забавления и разходки. Появило се е първо в САЩ и Англия, а в последствие и в останалия свят. 
Странен факт при тях е, че те се строят в райони, където комукациите посредством обществен, градски или собствен трнаспорт е улеснена. Чрез това, те се отличават от традиционното пазаруване на българина по централните пешеходни зони и създават у нас една нова култура. Все повече млади българи предпочитат да отидат да се разкарат, да разгледат или да си „изгубят” някои друг час в тези търговски центрове. Вече срещите не се уговарят масово на предишните места (най-вече централни и с годините станали нарицателни такива в градовете).

Първият търговски център или т.нар. mall в България е построен в София през 2006 година – City Center Sofia. След него се построяват още няколко като втори е Central mall Велико Търново. Вече днес във всеки по-голям и областен град наблюдаваме този тип центрове. В някои градове има и по няколко – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и т.н.
В България имаме подобен магазин от далечната 1957 г. ЦУМ София. Той е функционирал като универсален магазин с множество различни стоки. Днес той е реставриран търговски център.
Най-големи молове в България са: The Mall – София и Grand mall – Варна.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стоки и услуги 6072471093957466479

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item