stoineff

Оставаката на Дянков заради 800 млн. на земеделските производители

Дянков Оставка причини
Пицата на Дянков остана до края на управлението му постна

Причините за оставките на Дянков все още не са изяснени докрай. Днес на извънредна пресконференция Бойко Борисов не даде точно обяснение защо е била нужна оставката на Дянков. Вчера пък лидерът на КНСБ, каза, че е говорил с бившия финансов министър по телефона.

Пламен Димитров за оставката на Симеон Дянков : "Във връзка със състоянието на нещата в България, рождения ден на конфедерацията, естествено. Той все още пътува от САЩ за София. Доколкото разбирам, има своите основания за оставката и тя е свързана със спешното емитиране на допълнителен дълг – тези 800 млн. лв., които трябва да бъдат платени днес, до края на седмицата, както беше обещано на земеделските производители, които не са предвидени във фискалната рамка."

Според други теории оставката на Дянков е следствие на среднощни разговори с Бойко Борисов. Това е което 24 часа публикува като информация вчера:

"Утре ти подавам оставката." Това казал по телефона премиерът Бойко Борисов на своя вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, твърдят пред "24 часа" запознати.
Нетърпящата възражение реплика била изречена около 2 ч през нощта в неделя срещу понеделник. В трети поред телефонен разговор между двамата за една нощ. Премиерът говорел от България, а заместникът му - от САЩ.

В първия разговор премиер и вицепремиер обсъдили последната среща в Брюксел и ситуацията в България. Във втория Борисов намекнал, че докато Дянков е в САЩ "по лични дела", българите са излезли на улицата. Имало и реплики, че може би замразяването на доходите на хората, които протестирали "за какво ли не " се е оказало грешка. В началото на третия, "фатален" разговор премиерът поискал да узнае намерени ли са парите за зърнопроизводителите.

След като чул, че е "по-добре да се изчакат тези от Брюксел", премиерът внезапно проявил интерес дали Дянков случайно, или нарочно се е озовал по едно и също време в култово заведение в Пампорово на "дълъг и напоителен обяд" с бившия икономически
министър Трайчо Трайков. Двамата бяха засечени от папараци в ресторант "Бохеми" на междинката над Студенец след поредно ски спускане . Вероятно премиерът е преценил появата на вицепремиера си в тази компания като показна. И то в момент, в който той сочи като едни от виновниците за масовите протестите срещу скъпия ток тъкмо Трайчо Трайков и бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 1170627645362576232

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item