stoineff

Интер - Милан Derby della Madonnina

Интер - Милан (inter-milan)
Футболна Италия очаква с нетърпение Дерби дела Мадонина 

Интер - Милан - Дерби дела Мадонина, или дербито на Милано. И двата отбора тръгнаха колебливо с много проблеми и кадрови промени. 

Феновете очакват срещата с голям интерес. Интер започна да затъва в Серия "А". Отборът спечели само един от последните си пет мача в Калчото. А януарският трансферен прозорец добави още горчив привкус. Започна да се разчита на посредствени играчи и на момчета без опит, докато се продават класни състезатели, какъвто безсъмнено е Уесли Снайдер. На всичко отгоре и голмайсторът Диего Милито получи тежка контузия и ще отсъства до началото на новия сезон.

От другата страна е Милан. Тимът претърпя пълна трансформация, но към положителното. Отборът записа най-лошия старт в историята си в Серия "А" и малцина вярваха, че момчетата на Масимо Алегри ще могат да играят поне в Лига Европа догодина. Постепенно обаче от кандидат за изпадане, легендарният Милан се настани удобно на третото място. Връх на възхода им беше победата с 2:0 над Барселона през седмицата в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Ще бъде интересно да се види и как Марио Балотели и Антонио Касано ще бъдат възприети от двете агитки. Първият е юноша на "нерадзурите", където започва и професионалният му път преди да бъде продаден на Манчестър Сити. Детската му мечта обаче се сбъдва в края на януари, когато бе привлечен от "росонерите". И от първата си среща не спира да бележи. Касано от своя страна за последно игра в Милан, но през лятото, обиден от неизпълнени обещания, премина сензационно в Интер.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

* За последно двата тима завършиха наравно помежду си преди 19 мача - 0:0 на 24 октомври 2004 г.
* Най-голямата победа на Милан в Дерби дела Мадонина е с 8:1 за Копа Мауро през сезон 1917/18.
* Интер спечели последните три дербита, като при 4:2 през май 2012 г. Диего Милито вкара хеттрик - първи в миланския сблъсък от 1953 г. насам. През есента срещата завърши 1:0 също с гол на аржентинеца.
* Най-голямата победа на "нерадзурите" е с 5:0 през февруари 1910 г.
*Интер няма загуба на "Сан Сиро" от 23 септември 2012 година, когато падна с 0:2 от Сиена.
*За втори път в историята миланското дерби ще се играе на 24 февруари. Предишният път това се случва през 1963 година - 1:1.
*Милан е без загуба от началото на 2013 година, има 7 мача, от които пет победи и две равенства.
*Треньорът на Интер Андреа Старамачони има 100-процентов актив срещу колегата си Алегри - 2 мача и 2 победи, 4:2 и 2:0

Заложете на мача и спечели до 100 лв. бонус:


related

Спорт 2036355415732760702

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item