stoineff

Най - великите дербита

Футбол

В света на футбола се изиграват голямо количество от срещи, но във всяко първенство има няколко футболни мача, които представляват огромен интерес за всички

Хиляди фенове пълнят стадионите всяка седмица, за да подкрепят любимите си отбори. Водени от желанието си за наслада и еуфория милиони зрители застават пред малкия екран с амбицията да прекарат два часа от живота си в нещо смислено и развлекателно. Други следят изходите от срещите водени от тъмния дух на залозите. И така ще бъде, докато играта с кожената топка продължава да владее сърцата на феновете по света. Или до времето, до което умовете на хората не измислят нова и още по-запленяващата игра. Дотогава има още доста вода да изтече и доста голове да отпразнуваме.

Затова всяка седмица ние верните фенове на футбола ще продължаваме да следим най-добрите отбори в глобалния свят на играта. Независимо дали се намираме в Каспичан, София, Нюкясъл или Ню Йорк. Защото любовта ни е силна. Чувството ни за страст се засилва, когато поддържания от нас отбор поне един път на полусезон излиза срещу най-върлите си врагове от съседния квартал в поредната епична битка, която ние наричаме дерби срещи. Всъщност ние обожаваме дербитата, защото тогава нивата на адреналин в тялото ни достигат до пределни висоти. Усещаме се много, много по-живи и будни. За нас по време на вечните дербита света престава да се върти. Всичко извън движението на топката по терена на любимия стадион няма никакво значение. Ние сме там на стадиона, за да пеем, поддържаме, радваме, ликуваме, плачем и страдаме. Тези чувства са в кръвта ни, както напечените дербита са част от ДНК-то ни.

Най-великите дербита идват от Англия – родината на играта в съвременния си вид. Там преди поне 150 години неколцина смелчаци сковават по две врати, скатават купчина парцали в кръгла форма и започват да гонят топката по моравите на най-различни градове и паланки. Мнозина започват да следят приключенията на смелчаците. Предприемчиви люде виждат потенциал в идеята и започват да организират отбори, правят стадиони и да продават билети. Така машината на илюзиите се завърта и днес толкова години по-късно ние техните наследници чакаме с нетърпение да дойде събота, за да гледаме качествени футболни мачове от Англия. Шампионатът с най-добрите дербита. Дали става дума за квартално, градско, областно или географско дерби обстановката на Острова винаги е нажежена до краен предел, а резултата винаги трудно предвидим. Интрига, скорост, бързина, борба, далечни шутове, зверски шпагати и любов към фланелката. Романтични чувства пораждани от Премиершип. Гарантирани всеки уикенд. Гарнирани с огромни количества чудесна бира и добро настроение. Това са те дерби срещите по футбол от Англия.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Спорт 1804296217351763380

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item