stoineff

Как работи маркетингът за търсачки (SEM)?

Целта на онлайн маркетинга е да ви направи лесно откриваем в Интернет. Маркетингът на търсачките пък цели да направи сайта ви достъпен в Google и другите подобни инструменти, като се стреми да го позиционира по-високо в т.нар. резултатни страници на търсачките (SERPs). Това става по три начина:

1.Оптимизация на търсачките (SEO) - или как вашият сайт да стане по-привлекателен за Google.


2. Платено позициониране - чрез Google AdWords.


3. Входящи линкове - реклама чрез статии (Article Marketing)


Добрата новина е, че първият метод - SEO - не само е безплатен, но е и най-ефикасен. Безплатен от гледна точка на това колко разбирате от SEO оптимизация и от това дали не желаете да наемете услуги от някоя компания за SEO оптимизация. Ако съумеете да покачите рейтинга на сайта си в търсачките по естествен път и без да плащате за това, шансовете посетителите в уеб пространството да кликнат на него са по-големи, отколкото, ако използвате платеното позициониране. Проучванията сочат, че 75% от хората отварят страници с естествен рейтинг и около 25% - страници с платени реклами.

Въпреки тези резултати струва си да проучите как работи Google AdWords, още повече, че не е безбожно скъпо. Колкото по-конкретни сте в избора на думи и термини за търсене, толкова по-евтино и ефективно ще ви излезе платеното позициониране в Google Adwords. Маркетингът за търсачките е достъпен дори и за малките компании.

Важен момент във вашата SEM е привличането на връзки от надеждни и популярни сайтове с цел увеличаването на достоверността и оттук на позиционирането в резултатните страници на търсачките. Също така много интересен метод е и промотирането чрез статии. Този метод всъщност представлява качването на уникални текстове - статии - на популярните сайтове за статии,блогове или форум с цел да привлечете трафик към сайта си и да увеличите авторитета му.

Доброто съдържание е един от най-важните фактори за успешен онлайн маркетинг. Същото се отнася и за привличането на линкове към вашия сайт - усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, само ако успеете да създадете ценно съдържание.


"Блоговете и форумите особенно много помагат за увеличаване на рейтинга в търсачките"
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 6309012791353516840

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item