stoineff

Зимна градина - да помислим преди да купим

Зимна градина

Навярно всеки от нас е виждал красивите стъклени постройки край луксозни вили, хотели и ресторанти. И навярно всеки си е мечтал да има такава и многократно си е представял как би стояла в градината или долепена до къщата.

Днес на пазара има доста фирми, които предлагат да изградят мечтана ви зимна градина срещу определена сума. Но от какво зависи тази сума?!

Едно от първите неща е размерът на зимната градина. На всеки му е хубаво когато е просторно, светло и има място за голям кожен диван и 50" телевизор. Но колкото е по-голяма градина, толкова е по-висока и цената й. Големите размери означават и голяма площ на покрива, който става тежък и трябва допълнително да се подсилва.

Размерите на зимната градина понякога не зависят от нашето желание или бюджета, с който разполагаме. Чисто физически сме ограничени от мястото, което имаме в градината, вековното дърво на съседа и др. За щастие, повече от тия фактори се вземат под внимание, когато служител от фирмата, която сте избрали ви посети на място за вземане на размери.

Друг фактор, оказващ влияние върху цената на тези луксозни постройки е материала, който се използва. Дървена, алуминиева или PVC постройка - всичко е въпрос на качество, комфорт и цена. Повечето градини в наши дни се правят от алуминиеви профили, термично прекъснати. Освен профилите, стъклопакетите са другата основна съставна на част на постройката. Тяхно основно качество е коефициента на топлопроводимост, което при по-голяма инвестиция се изплаща във време като пести от сметките ви за отопление и вентилация.

Стилът на зимната градина - формата, орнаментите - оказват, макар и по-малко влияние върху цената. Например наклонена зимна градина с правоъгълна форма е доста по-евтина от една L-образна градина във Викториански стил.

Искате ли да се радвате на комфорта и ласката на слънчевите лъчи през зимата? Тогава ви трябва отопление за зимната градина. Доста сериозно перо в разходите и още по-голямо в последващата поддръжка, но без него, ще може да използвате градината си само за няколко месеца през годината.

Аналогично, летните жеги също могат да направят градината ви неприятно място, подобно на зимния студ. Добре е да предвидите засенчване и вентилация. Тук, за да намалите малко цената, може да си изберете такива с ръчно управление, които бидейки малко по-неудобни, вършат същата работа.

Ако сте решили да си направите зимна градина, нашата препоръка към вас е да си нахвърлите един списък, следвайки гореописаните фактори и да се обърнете за консултация и евентуално оферта към някоя фирма в бранша.

В най-скоро време на сайтът ни www.zimnigradini.info ще публикуваме списък, който би помогнал на всеки бъдещ собственик на зимна градина да получи максимално точна оферта и качествен продукт.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стоки и услуги 7725961289936666758

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item