stoineff

Златко Баретата се закача със сестрите в Пирогов

Златко Баретата Закача сестрите в Пирогов
Златко Баретата минути след показната стрелба дава инструкции на охранителите си. Снимка БГНЕС

Златко Баретата вече е в съзнание и диша сам, съобщиха от "Пирогов". Вчера е изведен от медикаментозната кома и е спряна белодробната вентилация. 

Златко е по-добре и дори започна да се закача със сестрите, поясниха от персонала в реанимацията, където той се лекува.

За момента не се налага да му се правят нови операции, уверяват лекарите. Само преди дни натрошеното от куршума бедро бе оперирано и стабилизирано с помощта на титаниеви пластини и пирони. Разкъсванията в коремната област са почистени и зашити. Изчаква се раните да започнат да заздравяват. Пациентът понесе добре интервенциите, поясниха травматолози.

Отпимизът на лекарите обаче е умерен. Състоянието на Златко Баретата си остава тежко като цяло, допълват от централната реанимация на спешния институт. Не било изключено в определен момент да се наложи връщане към изкуственото дишане, за да се даде възможност на организма да се възстановява. При такива тежки прострелни рани винаги има риск от вторични усложнения седмици по-късно - инфекции и дори сепсис.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 8005159988530281389

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item