stoineff

Откраднаха 11 тона слънчогледово семе и царевица в с. Мадан

Откраданаха 11 тона слънчогледово семе и царевица в с. Мадан
Откраданаха 11 тона слънчогледово семе и царевица


Монтана. Служители на УП Бойчиновци разкриха група от с. Мадан, извършила кражба на 11 тона слънчогледово семе и царевица.

 Разследването започнало, след като 47-годишният Д.И. от с. Мадан подал жалба, в която съобщил, че през месеците октомври и ноември 2012 г. от навес за съхранение на зърно в двора на бившия стопански двор, който той стопанисва, е извършена кражба на 7 000 кг слънчогледово семе. По негови данни нанесената щета е за 6 000 лв.

 При проведените оперативно-издирвателни действия служители на УП Бойчиновци разкрили извършителите - А.Е./17 г./, И.Е./15 г./, Б.Я./16 г./ и Е.К./35 г./, всичките от същото село. Откраднатото групата продала на фабрика за преработка на слънчогледово семе в гр.

Бойчиновци и на жители от с. Мадан. В хода на разследването е разкрито, че от началото на октомври 2012 г. до края на януари 2013 г. четиримата са откраднали и 4 000 кг царевица от склад на земеделски производител от с. Мадан и са извършили 4 взломни кражби от частни домове в с. Мадан. Събраните материали са изпратени на Районна прокуратура - Монтана за образуване на досъдебно производство срещу извършителите.

РУП Лом разкри автор на злоумишелно телефонно обаждане в ОУ “Васил Левски” в гр. Вълчедръм. Вчера в 12,35 ч. на тел. 112 постъпило обаждане от мобилен телефон със съобщение, че в ОУ "Васил Левски" в гр. Вълчедръм е поставено взривно устройство. Извършена е незабавна евакуация на учениците и на персонала на училището. При започналата веднага проверка не е открито взривно устройство. Установен е авторът на злоумишленото обаждане - 10-годишен от гр. Вълчедръм, ученик в ІІІ клас на училището. Материалите по случая са предадени на инспектор от детска педагогическа стая в РУП Лом.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 2620397368559451130

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item