stoineff

3 - ти март - Смяна на Караула

Смяна на Караула
В 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на караула 

София. По повод 3 март и Националния празник на България, от 11.00 часа в София ще се състои церемонията по издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния воин в столицата.




В 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на караула пред Президентството.
В зала „България“ ще започне съвместен празничен концерт с участието на Гвардейски представителен духов оркестър и Софийската филхармония.

От 18.30 часа пред Народното събрание ще се проведе тържествена проверка (заря). В церемонията ще участват военнослужещи от военни формирования 28 860- Горна Малина, 42 600-Мусачево, 22 320- Божурище, както и военнослужещи от Националната гвардейска част със знамената-светини - Самарското знаме, Знаме на 11-ти Сливенски полк, Знаме на 24-ти Черноморски полк, Знаме на 6-ти Търновски полк, Знаме на 30-ти Шейновски полк, Знаме на 1-ви конен полк, Знаме на 13-ти Рилски полк, Знаме на 23-ти Шипченски полк.
Командващ на зарята ще бъде бригаден генерал Красимир Кънев, заместник-командир на Сухопътните войски.


В чест на 135-годишнина от Освобождението ще бъде изложен оригиналът на Самарското знаме в Националния военноисторически музей, който по традиция на този ден обявява „Ден на отворените врати”.

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествената програма за отбелязване на националния празник 3 март в София. Президентът ще участва в церемонията по издигането на националния флаг, която ще се състои пред Паметника на Незнайния воин. На площад „Народно събрание” държавният глава ще участва в тържествената заря-проверка по повод националния празник. Президентът ще произнесе слово.

В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъде отслужена св. Литургия. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит тя ще бъде оглавена от Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф в съслужение с архиереи на БПЦ, предстоятели на столични църкви и храмовото духовенство. Патриарх Неофит ще вземе молитвено участие в богослужението, след което ще оглави Панихида за загиналите и Благодарствен молебен за Освобождението на България.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 1032529675290577344

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item