stoineff

Божиите закони - в съвременен вариант

Blogspot

За някой може да не е ново, но аз лично за пръв път виждам толкова нагъл поп и с такава усмивка да представя за нормална алчността на събратята си. Знаем, че по принцип се извиняват в подобни случаи. Не и този път.

Гостуваше в сутрешно предаване по БТВ. Цялото му излъчване бе надменно и някак мръснишко.

Първо ни осведоми за огромната разлика между забременяване “ин витро” и сурогатното майчинство. Приемал първото, защото представлявало просто забременяване. Ала категорично анатемоса второто – то било …… недопустима намеса в Божиите дела. Tака и не разбрах от какъв зор Господ е против единият вариант, а не роптае срещу другия, щом двата са еднаква намеса в плановете му. Не че за пръв път се учудвам на църковните тълкувания.

После стана дума за колите на православието - те били служебни и не виждал лошо в използването им. Принципът бил “След като ми дават, защо да откажа?” Кола, пари, власт – явно всичко приемат. За секунда опитах да се сетя нещо, което не става да оправдаят със същия похват. Не ми хрумна идея. Следователно по този начин може да се оневини дори най-корумпираният Юда.

Водещият на предаването попита дали няма да осъди някакъв свещеник заради навика му да парадира със златни часовници и ланци. Попът направи невинно-учудена физиономия и почти шашнат попита “Защо да парадира? Той просто ги носи”. На мен ми прозвуча като “Кара си Ферари-то” или “Прибра 500лв за добруването на Господ”.

Така де, времената се променят. Hяма нужда да помним остарялости като например, че според религията, духовното извисяване се постига само чрез мизерия, гладуване, лишения … Днес облагородяват по друг начин – включително чрез финанси, злато и други нормални мечти на смирените божии последователи.Мистерията на блог-критиците – 1 част


Трябват ли ти пари?


Горещи снимкиLot of Visitors

related

свещеник 9167682970522885246

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item