stoineff

Нестле отчете ръст 4, 3 % ръст на продажбите си за първото тримесечие

Ръст на продажбите

ПРОДАЖБИТЕ НА НЕСТЛЕ ПРЕЗ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ:
4,3% ОРГАНИЧЕН РЪСТ, ПОТВЪРДЕНИ ПРОГНОЗИ ЗА ГОДИНАТА



• Ръст на продажбите с 5,4%, които достигат до 21,9 милиарда швейцарски франка
• 4,3% органичен ръст с 2,3% реален вътрешен ръст
• Целогодишните прогнози остават непроменени: органичен ръст между 5 и 6%, подобрена оперативна търговска печалба и базовия реален доход от акция във фиксирани валути, както и подобрение в ефективността на капитала.

Пол Булке, главен изпълнителен директор на Нестле: “Началото на годината отразява предпазливостта, която изразихме през февруари. Продължаваме да очакваме известна несигурност през 2013 г., но потвърждаваме и очакванията си да изпълним нашите ангажименти за годината: оборот, печалба и ефективност на капитала. Представяме се все по-добре в Европа, където потребителското доверие остава ниско. Свидетели сме на напредък в бизнеса ни в Северна Америка и очакваме да видим по-сериозен тласък и на основните развиващи се пазари. Нашето глобално присъствие, ненадминато разнообразие от продуктови категории, както и нашата доказана способност да предлагаме иновативни продукти и услуги на нашите потребители, ни позволяват да постигаме краткосрочни резултати, като в същото време създават подходящи условия за траен успех в дългосрочен план.

Веве, 18 април 2013 През първите три месеца на 2013 г. продажбите се увеличиха с 5,4% до 21,9 милиарда швейцарски франка. Органичният ръст достигна 4,3%, формиран от 2,3% реален вътрешен ръст и 2,0% ръст, вследствие на ценовата политика. Придобиванията без частичните ликвидации добавиха 2,0% към продажбите, а чуждестранните валути оказаха влияние в размер на -0,9%.

Трите ни региона допринесоха положително за ръста от 4,3% през първото тримесечие, формиран и от постигнатия 7,2% органичен ръст през първото тримесечие на 2012 г. Северна и Южна Америка постигнаха ръст от 5,1%, Европа постигна 1,0%, а Азия, Океания и Африка – 6,1%. Бизнесът ни отчете растеж от 8,4% на развиващите се пазари и 0,9% на развитите пазари, което отразява и контраста в състоянието на различните региони.


Храни и напитки – Зона Северна и Южна Америка
Продажби на стойност 6,6 милиарда швейцарски франка, 5,3 органичен ръст, 1,5% реален вътрешен ръст

Храни и напитки - Зона Европа
Продажби на стойност 3,7 милиарда швейцарски франка, 1.5% органичен ръст, 1,7% реален вътрешен ръст

Храни и напитки – Зона Азия, Океания и Африка
Продажби на стойност 4,7 милиарда швейцарски франка, 4,4% органичен ръст, 3,3% реален вътрешен ръст

Nestlé Waters
Продажби на стойност 1,6 милиарда швейцарски франка, 1,8% органичен ръст, 0,1% реален вътрешен ръст

Nestlé Nutrition
Продажби на стойност 2,5 милиарда швейцарски франка, 7,6% органичен ръст, 5,0% реален вътрешен ръст

ДРУГИ
Продажби на стойност 2,9 милиарда швейцарски франка, 4,2% органичен ръст, 2,7% реален вътрешен ръст.

• Nestlé Professional отбеляза ръст в Северна Америка, въпреки общото влошаване на търговията извън дома. Отбелязахме ръст в развиващите се пазари. Растежът бе воден от стратегическите платформи с по-висока стойност, напитките, които отбелязаха двуцифрен ръст, и кулинарните решения.
• Nespresso продължи да разширява географския си обхват, ускорявайки експанзията си извън Европа. Успешното представяне на нови продукти като Linizio Lungo, първото „сутрешно“ кафе Nespresso и лимитираните серии Trieste и Napoli допринесоха за ръста на бизнеса във всички региони.
• Продажбите на „Нестле Здравни науки“ бяха повлияни от промените в компенсаторния модел в Южна Европа и новата конкуренция в САЩ. Придобиването на базираната в САЩ компания Pamlab допълнително засили способността ни да предоставяме персонализирани здравни решения чрез хранене, особено в областта на метаболитното здраве и здравето на мозъка. Бизнесът получи и одобрението на регулаторните органи за създаване на съвместното дружество с Chi-Med – „Nutrition Science Partners Limited“. То ще увеличи нашия капацитет за научни изследвания, развитие, производство и предлагане на медицински продукти, получени от растения и ще осигури достъп до една от водещите библиотеки за традиционна китайска медицина в света.

Прогнози за 2013

Както се очакваше, началото на годината беше предизвикателно. Продължаваме да очакваме известна несигурност през годината, но потвърждаваме очакванията си за постигане на Модела на Нестле през 2013 г.: органичен ръст между 5% и 6%, подобрен марж на оперативната търговска печалба и доход на акция във фиксирана валута, както и подобрение в ефективността на капитала.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стоки и услуги 4713210723147627263

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item