stoineff

Кучешка тения е убила 5 годишно дете

kushechka-teniya


Кучешка тения е убила 5 годишния Стефан от Криво поле и личния лекар д-р Жоро Богданов няма вина за смъртта на детето.


 Това установи проверка на Регионалната здравна инспекция след трагичния случай в детската градина на селото през март тази година, информира haskovo.net.

Експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски показала, че момчето е починало след спукване на киста на кучешка тения в черния дроб.

Близките на детето обаче отказаха да повярват в това и твърдяха, че Стефан е бил здрав. През февруари дори минал през преглед и задължителни изследвания, защото забавачката не работела предните два месеца и всички деца трябвало да се изследват, преди да се върнат отново в детската градина. Тези изследвания обаче не могат да засекат болестта, категоричен бе тогава съдебният лекар.

След трагичния случай от здравната инспекция в Хасково се самосезирали и проверили лекарската практика в селото. Нарушения не били установени. Единственият шанс болестта да се хване навреме били евентуални оплаквания от родителите или от самото дете. Тогава се назначават специални изследвания, уточниха от здравната инспекция.


Ето какво казват негови близки цитирани от haskovo.net

„Детето беше здраво. Правиха му изследвания в края на февруари, за да го запишат в детската градина след зимната ваканция. Всичко му беше наред. Крият нарочно причината за смъртта, за може виновните да избягнат наказанието“, твърдят събралите се в центъра на селото.

По думите им вчера малкият Стефан е отишъл здрав на детска градина. Но не си изял закуската в забавачката. По-късно отишъл в тоалетната, където и останал продължително време, преди да го намерят.

 Според тях вчера преди обед в забавачката останала една учителка, а другите тръгнали из махалата да събират пари от семействата, които не са си платили таксата за детска градина. А малкият Стефан паднал в тоалетната и ударил главата си, но никой не обърнал внимание.

Според личния лекар в селото д-р Жоро Богданов малкият Стефан не е боледувал. В скорошните изследвания, които са му правени, няма данни за някакво заболяване.

Когато извикали доктора в детската градина вчера, той заварил една от учителките и медицинската сестра да се опитват да реанимират детето със сърдечен масаж. Лекарят обаче установил настъпването на смъртта.

Съдебния лекар д-р Христо Еленски, е установил при аутопсията  четири мехура в черния дроб на малкия Стефан.Спукването на единия от тях  е предизвикал алергичен шок. Това е и причината за смъртта на детето. Положението е било неспасяемо, категоричен е съдебният лекар. По думите му заболяването би могло да протече без симптоми и близките дори да не са подозирали. Няма рана по главата на момчето, категоричен е д-р Еленски. Според него кучешката тения не е била установена при стандартните изследвания, защото за това е необходим специалeн серологичeн тест.

Днес в порутената къща на почерненото семейство са се събрали близките и съседи. Бащата Смилко и майката Велика са неутешими. Цялото село е настръхнало.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 3626011732815707484

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item