stoineff

Ампутирани са пръстите на 5 годишно дете от Враца



Ампутирани са пръстите на 5 годишно дете от Враца, съобщи Нова Телевизия  Детето е било систeмно недохранвано и зверски пребивано.

5-годишно момченце е настанено във врачанската болница с белези от жестоко насилие, а лекарите са ампутирали няколко пръстчета от крачетата му, съобщи bTV. Според социалните работници, когато чуе думата "мама", малкият Цветослав се разтреперва.
В петък социалните работници във Враца извършили проверка в дома на многодетно семейство от Враца. 5-годишният Цецко спял на леглото. По думите на директора на „Социално подпомагане” Нели Стоянова, след като родителите събудили момченцето, станало ясно, че му е трудно да се придвижва.

Незабавно детето е настанено в многопрофилната болница. Лекарите са изумени от вида му.
„Какви рани са, какво ръчкане, какво чудо, просто ръцете, шията, колената, лицето, всичко е в белези,” възмутена е д-р Цветанка Генкова, директор по медицинската част на МБАЛ „Христо Ботев". Най-тежко било състоянието на крачетата на момченцето, най-вероятно поразени от измръзване.

„За съжаление се наложи да бъдат отстранени по два пръста от двете ходила на детето и да подложим ходилата и на други хирургически интервенции,” каза хирургът д-р Иван Чолашки.

Майката Петя, която е бременна с шесто дете, обяснила, че травмите по крачетата са от неудобни маратонки, които Цветослав носил в продължение на седмица. В продължение на две години момчето е било в детски дом, но през декември м.г. било върнато на майката и пастрока му.

„Били са подобрени жилищните условия, индикациите са, че те желаят да се грижат за техните деца, при което съответно сме предприели мерки по реинтеграция,” обясни Нели Стоянова. Какво се случва зад стените на този дом с пет деца в него, знаят само родителите, но съседите забелязват, че Цецко не излиза от апартамента.

„Даже преди една седмица аз седях на прозореца и ги питах къде е момченцето, тия викат, то не излаза, но не казват защо”, сподели съседът Иван Иванов. Освен висока музика, съседите не са чували в жилището на Петя и Георги да стават скандали и побоища.

Социалните работници обаче подреждат "пъзела" чрез разказите на момченцето, което щом чуе думата "мама", се разтреперва цялото.

„Нямам обяснение, освен насилникът да е майката. Който е чел Книга за джунглата, имаме абсолютно потвърждение за героя Маугли”, смята хирургът Иван Чолашки.

„Цецко казва, че е бит с пръчка, че не му е давано да яде, следите са по цялото му тяло, казва, че е връзван на моменти, контакт изграждаме чрез храната, това е нещо, което му е липсвало, постоянно иска храна, и виждайки, че я получава, се успокоява,” казва социалният работник Камелия Петкова.

В момента Цецко се възстановява постепенно след операцията, борбата на лекарите е той да може да ходи отново. Момченцето е категорично, че не иска да се връща у дома. Братчетата и сестрите му са настанени в социални институции.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 6270254719262882460

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item