stoineff

60 - 70 са жертвите при мощен взрив в САЩ

usa explosion texas

Най - малко 60 - 70 човека са загиналите, а стотици са ранени при мощтна експлозия в азотно торов завод  в близост до град Уейко в щата Тексас, САЩ, предаде АФП, позовавайки се на местната телевизия KWTX.


 Официално потвърждение на данните за сега няма ,а телевизията цитира директора на бърза помощ в град Уест Джордж Смит. Взрива  е следствие на възникнал пожар, избухнал в помещение, затворено за планов ремонт, където се извършвали заваръчни работи.

Сред ранените има дори и бебета и възрастни хора от дом за възрастни. Няколко сгради са срутени, а други са обхванати от пожар след експлозията. Целият град е евакуиран заради токсичния дим от експлозията и взрива. По нови данни, домът за възрастни „Рест Хевън“ е срутен изцяло, редица негови обитатели са блокирани под отломките. От Департамента по безопасността съобщиха, че други хора, включително деца, са блокирани в блок, намиращ се близо до мястото на инцидента.

По данни на местна телевизия, между 70 и 100 къщи са разрушени в резултат на взрива.

Всеки момент се очаква да се взриви резервоар. Пожарникарите са се изтеглили от мястото на пожара, защото втори резервоар, използван за транспортирането на безводен амоняк, се е запалил. Екипите на пожарната пълнят колите с вода от местен басейн, докато се борят с огнената стихия.

Броят на пострадалите в резултат на взрива може да достигне стотици. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на ръководител на департамента на местната гражданска защита. Той потвурди, че взривът е разрушил домът за възрастни и че под развалините има хора.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 1800319854666089196

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item