stoineff

Арестуваха Свилен Дачев от Движение България на гражданите

Свилен Дачев - България на Гражданите

Полиция извела председателя на младежката организация на „Движение България на гражданите” във Варна Свилен Дачев тази вечер от дома му, съобщи БЛИЦ. Лидерът на младите на Меглена Кунева в морската столица е бил закопчан след импровизираното предизборно студио на ТV7 пред входа на Морската градина, което беше излъчено „на живо“.

Дачев и още няколко негови съпартийци решили след предаването да седнат в заведение, намиращо се зад Фестивалния и конгресен център в морската столица. Там забелязали Калинка Пенчева – уволненото от МВР пресаташе на варненската дирекция на полицията след скандала със „селския глупак” Боян Максимов Боозов. Дачев се прибилижил до Пенчева, която била там с 4-годишния си син и свой приятел и започнал да я подкача за случая, довел до оставката й, а друг от компанията му снимал с камера.

„Аз не съм бил отвън, но доколкото разбрах, той е отишъл да й взема автограф. Казал й: „Искам да ви поздравя, че имахте честта да си подадете оставката”. Малко по-късно, докато бяхме седнали в заведението, дойдоха полицаи, поискаха личните карти на Свилен и на още един от нашите – Янко, и ги изкараха навън. Преди това Калинка Пенчева дойде и посочи Свилен”, разказва заместник-председателят на младежката организация Тома Донев.

И добави, че след като снели данните от личните карти, полицаите си заминали, а Дачев и компанита му от около десетина души приключили с вечерята си в заведението и се прибрали.

„Това беше някъде около 22 часа. Половин час по-късно едно момиче ми се обади и ми каза, че са извели Свилен с полиция от тях. Отвели го във Второ районно, а после го закарали в Първо, защото Калинка Пенчева била пуснала жалба там”, обяснява Донев.

Пенчева потвърдила пред БЛИЦ, че действително се е жалвала в районното. По думите й, оплакването й е заради това, че над нея, в присъствието на детето й е упражнен тормоз, а освен това – цялата сцена е била снимана с камера. Нейната версия за случилото се пред заведението е доста по-различна от тази на партийците на Кунева. Според Калинка Пенчева, Свилен Дачев се е държал „повече от цинично”.

„Приближи се към мен един мледеж, когото не познавам. Каза ми: „О, госпожо Пенчева! Аз съм ви голям фен!”. През това време друг младеж ме снимаше с камера. Обясних, 100 пъти, че не желая да бъда снимана, но това продължи... Много недостойна постъпка! Казах им, че, ако този запис бъде излъчен някъде, ще търся правата си по законов път”, разказва Пенчева.

И добавя, че Дачев започнал да се заяжда с нея - за това, че трябвало да си подаде оставката „още на първата секунда”, а тя му отговорила, че той няма как да знае, кога всъщност го е направила.

„Аз понесох своята отговорност! И искам просто да продължа да живея спокойно. Никой в тази държава не е понасял толкова отговорност, колкото понесох аз за две думи! И няма да позволя никой да се гаври с мен!”, категорична е Пенчева.

Тя попитала Дачев кой е и го помолила да се представи, а лидерът на „Движение на България на гражданите” и отговорил: „Аз съм един обикновен селянин”.

„Аз даже чак сега разбирам, че този човек е представител на партия. Може ли един човек, който представлява политическа формация да унижава хората по такъв начин?! Крещеше, за да го чуят минувачите и всички наоколо, и да привлече вниманието им... Защо не отиде при тези, които имат власт и да им държи сметка на тях?! Дошъл е при мен да се държи цинично и нагло – сама жена с дете! Не им прави чест на такива хора!”, обяснява уволненото пресаташе на варненската полиция.

И добавя, че Свилен Дачев дори започнал да се подкача с 4-годишния й син.

„Първо ме пита мен: „Това ли е детето?”, после и него: „Ти ли си детето?”. Синът ми започна направо да заеква”, разказва още Пенчева.

Приближените на Свилен, присъствали на събитията след цирка пред заведението, обясниха, че той действително е заговорил детето. Казал му: „Ей, малък, много хубав кръстник имаш”, визирайки експремира Бойко Борисов. Те обаче са категорични, че синът на Пенчева се появил накрая и не присъствал на разговора между уволнената пиарка и Дачев.

Свилен Дачев е бил привикан в районното за да даде обяснения по случая, но около полунощ е бил пуснат да си ходи. „Бяхме се събрали много хора пред районното управление и полицаите видяха, че назрява сканадал. Иначе може би щяха да го задържат. Казаха на Свилен да се яви утре в 13 часа, за да обясни какво се е случило, защото чули едната страна и сега трябвало да чуят и другата”, разясни Тома Донев.

Според него, спрямо Дачев е била упражнена репресия. „Това е абсолютна полицейска репресия! Бандитите ги прибират в 6 часа сутринта, а Свилен, защото имало жалба срещу него – още вечерта”, коментира ситуацията заместник-председателят на младежите на Меглена Кунева във Варна.

Източник: http://www.blitz.bg

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 4031865620425183206

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item