stoineff

Характеристики и предимства на газовите инжекциони с течен пропан-бутан

В отговор на все по-често увеличаващите се цени на бензина и дизела, все повече шофьори се замислят за алтернативни горива, които биха им осигурили същата или приблизителна мощ и ускорение на автомобила, но на много по-изгодни цени.

Бързината ръка за ръка с икономичността
Решението, до което всички потребители достигат рано или късно са газовите уредби, работещи с пропан-бутан.

Пропан-бутанът е известен още като LPG (втечнен петролен газ). Той е смес от леките въглеводороди пропан и бутан (както показва и наименованието му), които се намират в газообразно агрегатно състояние при атмосферна температура и налягане, а при повишено налягане – в течно състояние.

Предимствата на газовите уредби, били те конвенционални (стандартни) или газови инжекциони, са неоспорими що се отнася до цената на самото гориво, а в конкретният случай фокусираме вниманието върху характеристиките и предимствата на газовите инжекциони с впръскване на течен пропан-бутан.

1. Мощност – При газовите инжекциони с течен пропан-бутан се наблюдава увеличение от около 10%, което може да се постигне при един и същ двигател, използващ бензин като гориво. Баланса може да се наклони в полза на газовите уредби чрез увеличаване степента на сгъстяване (приблизително 13:01 максимум), или чрез повишаване на налягането (чрез турбокомпресор / компресор), за да се оптимизира по-високо октаново число (RON) на пропан-бутана.

2. Въртящ момент – Статистиката показва около 10% повече спрямо еквивалентните системи, използващи бензин, особено във важните ниски обороти. Това до голяма степен се дължи на ефекта при промяна на обема във фазата на преминаване на LPG от течно в газообразно състояние (в съотношение 1: 243) докато течността се впръсква в клапана.

3. Икономия на гориво – впръскването на течност далеч превъзхожда изпарителя или системите за впръскване на газ. Комплектите за газови инжекциони с течен пропан-бутан са от 5% до 20% по-добри. Разстоянието, изминато на пропан-бутан може да се сравни с бензиновите системи за литър гориво. Многоточковите системи за впръскване на течен пропан-бутан отлично разпределят горивото подпомогнати от обемния ефект отново. Проблемът с преместването на парите (в газовите системи) е почти елиминиран чрез впръскването на течност, какъвто е и случаят с многоточково впръскване на бензин.

4. Удоволствието при шофиране на автомобили с газови системи с течен пропан-бутан е несравнимо – елиминирани са неприятните и често смущаващи гърмежи, които се получават при конвенционалните газови уредби. Риска от повреда на двигателя, причинени от неочакваните експлозии също е намален. Многоточково впръскване на течен LPG рязко намалява и забавянето, наблюдавано при натискане педала на газта. Времето на възпламеняване също може да се регулира, за се получат оптимални резултати при впръскване на течността.

5. Нямате нужда от бензин при стартиране на автомобила – системата за впръскване на течен пропан-бутан е почти единствената горивна система, която може да работи постоянно като моно инжекционна система. Не е необходимо да стартирате автомобила на бензин, или пък да превключвате на бензин, за да се постигнат по-високи температури на изгаряне. Дори може да премахнете бензиновия резервоар и да оползотворите пространството.

6. Конкурентните цени – комплектите за впръскване на течен пропан-бутан са в състояние да достигнат конкурентни ценови нива при производство спрямо най-добрите газови системи с изпарители или газови инжекционни системи.

Предимствата на газовите уредби като цяло, независимо от типа на впръскваният пропан-бутан (LPG) са признати от всички шофьори, най-вече поради осезаемата разлика в цената на „синьото гориво“ спрямо бензина и дизела. Затова не се колебайте във взимането на решение, а потърсете реномирани надежден автосервиз, който би отговорил на Вашите потребности и изисквания адекватно.


related

Технологии 186273188482849599

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item