stoineff

Пловдив: Златка Благоева е намушкана в шията

Наръгана е жена от Пловдив

Наръгаха в шията бившата счетоводителка на Окръжната следствена служба в Пловдив. Златка Благоева е била нападната и намушкана с нож в шията в избените помещения на жилищен 


блок на ул. “Изток” в Пловдив. Тя е слязла от апартамента си до мазето, за да остави празните буркани и да качи горе пълни. Внезапно непознат мъж я нападнал и й нанесъл удар с нож в областта на шията. Ранената жена успяла да се добере до апартамента си, където припаднала, пише "Марица".

Прорезната рана на шията била на милиметри от сънната артерия и от кръвозагубата е можело да се стигне до фатален край. За неин късмет синът й Димитър я открил. Мъжът, който е бивш полицай, веднага позвънил на тел.112. Благоева е откарана в болницата.

В петък Благоева получила призовка от Софийска градска прокуратура за разпит. Тя се е пенсионирала през 2010 г. от следствието, където работела като счетоводителка. В онзи период от касата на службата в Пловдив изчезнаха 200 000 лв. от парични гаранции на обвиняеми и подсъдими. Липсите на парите са от периода между 1994 и 2002 г. Всичко излязло на бял свят при финансова ревизия. По закон парите за гаранциите се внасят в банка, а когато задържаният бъде осъден или му прекратят делото, специален служител от следствието отива и изтегля сумата, след което я оставя в касата на службата. Човекът, който трябва да си получи парите, показва вносна бележка и си ги взема обратно. Имало случаи обаче, макар и рядко, когато хора не търсели гаранциите си, след като влязат в затвора, обясняват магистрати. Сумата била съхранявана в касата на следствената служба, когато тя не беше в структурата на прокуратурата, а работеше като отделно звено.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Пловдив 7025074446545592515

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item