stoineff

11 годишния Теди загинал в час по физическо е можел да бъде спасен

Теди 81 - во ОУ Виктор Юго

Златко Желев бащата на загиналото във вторник след час по физическо в 81 СОУ "Виктор Юго", 11 годишно дете счита, че забавянето на Спешна помощ е фактор, който е отнел живота на сина му.


Образувано е досъдебно производство за убийство по непредпазливост срещу неизвестен извършител във връзка със смъртта на Теодор Желев. Момчето колабира във вторник в час по физическо в 81 СОУ "Виктор Юго", а по-късно почина.

Разследването по случая може да трае между 2 и 6 месеца, съобщава бащата на детето цитиран от sofiautre.bg, където той работи като редактор. Ето и какво още пише изданието:

"По-рано през деня родителите на момчето са разпитвани близо 3 часа в Седмо РПУ, в което са разяснили нещата от тяхна гледна точка за трагичния инцидент по часове и минути.

Изцяло от заключенията от съдебна медицина зависи дали ще се търси виновник за трагичния случай. Ако такъв бъде потърсен, родителите ще могат да заведат граждански иск срещу него.

След разпита в Седмо РПУ родителите на Теди са посетили училището, където децата са направили кът в памет на момчето.

Двамата родители са се срещнали и с учителя по физическо, в чийто час Теди припадна. Неговият разказ коренно се различава от изнесените данни на пресконференция вчера от д-р Ангел Ангелов от ЦСМП - София.

Припомняме, че по думите на д-р Ангелов линейката била с пълно оборудване, а когато пристигнала в училището детето вече било в клинична смърт.

"Преподавателят обаче е категоричен, че линейката е дошла без никакъв дефибрилатор, въпреки твърденията на медиците", разказа Златко Желев.

Бил му е поставен респиратор, а учителят е крещял на лекарката да направи нещо. Възпитателят е бил в линейката и чак преди Окръжна болница му е била адреналин в сърцето. А още вчера съдебните медици заявиха, че детето е могло да живее ако е имало адекватни реакции 10 минути по-рано.

Днес Златко Желев се е видял и с много учители, според които линейката е дошла бавно до училището и детето е имало жизнени функции, когато лекарите са дошли.

"Ще ги съдя до дупка. Няма да оставя нещата по никакъв начин така!", заяви покрусеният баща на Теди.
Здравното министерство също прави вътрешна проверка на случая"

Източник: http://www.sofiautre.bg/

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 8621208416945480967

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item