stoineff

Черната вдовица

 black widow spider
Черната Вдовица Black widow често изяжда партньора си след като се чифтоса с него.  Този ритуал е дал и зловещото название на насекомото.

Черната вдовица е прословут паяк със специфично оцветяване, с форма на пясъчен часовник и белега на корема. Няколко вида отговарящи на името се намират в райони с умерен климат по целия свят.


Ухапването то този паяк е страховито, тъй като за отровата му е известно, че е 15 пъти по-силно от тази на гърмящата змия е. При хората, ухапванията предизвикват мускулни болки, гадене и парализа на диафрагмата, което може да направи трудно дишането, но въпреки това, противно на общоприетото схващане, повечето хора, които са ухапани не претърпяват сериозни поражения, да не говорим за смърт. Ухапване може да бъде фатално, обикновено при малки деца, възрастни, или немощни хора. За щастие, смъртните случаи са доста редки, паяците са неагресивни и хапят само при самоотбрана, като например, когато някой случайно седне върху тях.

Животните, които са най-застрашени от ухапването на черната вдовица са насекомите и мъжките черни паяци вдовица. Женските често убиват и ядат своите партньори след чифтосването - зловещо поведение, което дава името на насекомите. Черни вдовици са самотен целогодишно освен по време на този ритуал насилие чифтосване.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Любопитно 4877486509336381413

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item