stoineff

Достойните прокурори не са анонимни

Сотир Цацаров отговори на въпроса кои са достойните прокурори, които пуснаха писмо до медиите.
Собственикът на радио К-2 ме събуди снощи с материалите на „достойните прокурори". Запознах се с тях и отговорих, че не съм видял нищо обезпокоително в писмото. То е адресирано от група „достойни прокурори." Тези, които са достойни, не са анонимни, а тези, които не са достойни, са по-грамотни от автора на писмото. Според тях три вещици - БСП, Пеевски и аз, сме манипулирали целия този спектакъл. Дали документите са идентични? Да, не са фалшифицирани, а са част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС, но не цялата проверка. Копирани са избирателно. Целта е буквално да опровергае това, което щяхме да съобщим днес на пресконференцията".

Авторите на това писмо не са прокурори, това е ясно, допълни той.


"Документите от разследването за откритите бюлетини в печатница "Мултипринт", които бяха разпратени до медиите тази нощ, са били последно в ДАНС. Преди половин час тези оригинали се върнаха в прокуратурата при нас, но те бяха предадени преди това на специален агент в ДАНС на ръка", обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Този имейл, от който се твърди, че е изпратено писмото, не е мой, категоричен бе и прокурор Борислав Сарафов.


Много благодаря на адресанта, изпратил този сигнал, че ми е направил пощенска кутия, но бих искал да ми изпрати и паролата и юзернейма, за да я използвам. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който беше посочен като подател на имейл от „група достойни прокурори".

То беше изпратено тази нощ до няколко медии и беше подписано с името „Борислав Сарафов", което съвпада с това на заместник-главния прокурор. С такова име обаче може да се регистрира всеки, който поиска.

В имейла се казва: „Дами и господа пише ви група прокурори, на които им писна да бъдат използвани".


В имейла има и прикачени файлове, за които се твърди, че са документи, показващи истината за случая в Костинброд, при който в деня за размисъл преди изборите бяха открити 350 000 бюлетини в печатница.

Анонимните прокурори твърдят, че са притискани да мълчат от „бабаитите на един медиен бабаит". Според писмото прокуратурата е била фактор в решаването на изборите.


Прикачените документи са с дата 10.05.2013 година. Става въпрос за заключението на прокурора, който е трябвало да провери случая Костинброд. Приложени са и данни от разпити. Изпратени са също така копия от сигналите на Мая Манолова по случая и последвалите разпити на собственика на печатницата и на други лица.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 6672090414336178652

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item