stoineff

Интервю с главния прокурор Сотир Цацаров

Сотир Цацаров интервю

Интервю с главния прокурор Сотир Цацаров

По повод обвинението на  бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че участват във вътрешен сценарий главният прокурор Сотир Цацаров отговори в интервю, цитиран от 24 часа:

Не сме национални предатели, а прокурори

Ето и цялото интервю публикувано от изданието:

- Г-н Цацаров, в събота бе отправено много тежко обвинение към прокуратурата от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че участвате в сценарий за дестабилизация на държавата. Как приемате това доста конкретно обвинение?

- Обвинението не е конкретно. Второ, че прокуратурата участва в дестабилизиране на страната, напротив - прокуратурата изпълнява своите функции по конституция и закон.
Ако на някого му харесва прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, оценките, човека и всичко друго. Но за мен и за колегите си мога да приема всичко друго, само не и обвинение в участие в сценарий. Хайде да се върна и към още едно определение. Бяхме обвинени по повод конкретно разследване дори за действия, близки до националното предателство. Ние не сме национални предатели, просто сме прокурори.

- Имаше ли вариант акцията в Костинброд да не стане новината в деня за размисъл, провокирани ли бяхте да я огласите?

- Новината за акцията в Костинброд в деня на мълчанието не бе произведена от прокуратурата. Имаше шанс да не се съобщава в този ден. Прессъобщението на прокуратурата е в резултат от това, че акцията доби медийна и обществена популярност и в крайна сметка ние бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и максимално пестелива информация.

Позволете ми да кажа и още нещо. Никъде в тази информация, никъде в изявленията до момента и дори в проведените действия по разследването никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, с конкретна политическа партия. Не виждам при липса на такива доказателства защо ни обвиниха в участие в сценарий.
Ако медийното огласяване не бе направено предварително, щеше да се разбере след изборите. Прокуратурата беше с ясното съзнание за това, че се е намирала в ден на размисъл.

Хайде да зададем и един друг въпрос - дали това огласяване не е попречило на планирана реализация на акцията по друг начин.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 1091334056260719609

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item