stoineff

Камион се запали в близост до Шишковци

39-годишен шофьор на камион, натоварен с асфалт, скочи в движение, след като автомобилът се самозапали, разказва вестник „Вяра".


камион се запалиИнцидентът стана вчера около 15 ч в района на Конявската планина. На прав, но стръмен участък водачът Боян Илиев усетил, че тежката машина гори и с риск на живота си скочил. Малко след това последвал силен гръм - двигателят се откачил и избухнал в пламъци, а частите му се разпилели на разстояние от 500 м. Истински късмет е, че по това време в района на инцидента не е имало други автомобили. Горящата машина се преобърнала и паднала с трясък в дерето.

Шофьорът не е имал друга възможност освен да скочи. Причина за инцидента е неизправност на камиона, собственост на дупнишка фирма, която осигурявала асфалт за строителство на пътя при кюстендилското село Шишковци.

Мъжът пътувал от Дупница за селото, а асфалтът бил предназначен за възстановяване на уличната мрежа след подмяна на канализацията в селото.

„Чу се силен гръм. Видях пушек. Веднага се обадих на телефон 112 - информира очевидецът Иван Иванов - Помогнах на човека. Той беше в шок, видимо имаше наранявания по лицето. Тук-таме и изгаряния. Състоянието му не беше добро, определено беше като замаян."

Камионът се е преобърнал в дере вдясно от пътя. На 100 метра имало разсипан асфалт, забелязвали се и следи от маслото на автомобила.

Бившата кметица на Коняво Мариана Александрова също чула силен шум, докато била в черешите. „Изтрещя. То казаха, че такива автомобили лесно се запалват", коментира тя.
Пострадалият Боян Илиев е откаран в Спешен център в Кюстендил. Направен му е скенер. Медиците гарантират, че е вън от опасност.

Цял следобед екипи на Гражданска защита и полиция работиха на мястото на инцидента на периметър от 500 метра. „По случая е образувано досъдебно производство. Повече не мога да кажа", коментира шефът на КАТ-Пътна полиция главен инспектор Румен Точев.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 485726222571993895

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item