stoineff

Бойко Борисов иска касиране на изборите

Бойко Борисов
София. Партията победител на изборите - ГЕРБ ще иска касиране на вота и провеждане на нови парламентарни избори.

Мотивът е - груби нарушения на закона в деня за размисъл. Днес или утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите, това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция.

Считам, че е най-добре да се направят нови избори, каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. 


Според Борисов - нови избори може да има в рамките на месец и половина. Несериозно е да се говори за програмно правителство, каза Борисов. В конфигурацията, в която са четирите партии в парламента, не би могло да се направи правителство, каза Борисов.

Сидеров изглежда е забравил, че него и сина му го биха тези партии, които той смята да подкрепи. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че ще се строи "Белене", ДПС не иска, "Атака" е за. По важните теми партиите БСП и ДПС и Атака са на различно мнение; единственото, което виждам, че могат да направят, е да се вземе голям заем, който за година - година и половина да изхарчат. Ако това се направи, Господ няма да може да спаси България, каза Борисов.

Ще си пуснем жалбата за касиране на изборите. Следват въпроси, първият е ще се явим ли в парламента. България е парламентарна република, така че, когато президентът определи дата за явяване в парламента, така че той да се конструира, се надявам, че Конституционният съд също да се произнесе колкото може по-бързо.

Ако Конституционният съд не се е произнесъл и президентът даде мандат, така както е по Конституция на политическа партия ГЕРБ, аз ще предложа правителство на малцинството, защото съм длъжен, не че вярвам или се съмнявам, или се надявам, че той ще мине в парламента, каза Борисов. Длъжен съм за този над един милион българи, които са застанали зад нас, да им предложа кабинет. Както винаги той ще е експертен, каза Борисов.

В деня, в който се закълнем в парламента, в него миг, Цветан Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитета, така че истината да излезе, такава каквато е каза Борисов.
Ние сме допуснали много грешки, които сме си ги признали. Направеното, плюс грешките, прави над милион избиратели, каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

84 е много по-малко от 97; това ме топли и ми е добре. На мен ми върши работа, това е оценката на народа за нашето управление. На въпрос, че 15 % от народа е гласувал за ГЕРБ, Борисов каза - за другите още по-малко.
Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че ще подаде молба за сваляне на имунитета си в деня, в който положи клетва в Народното събрание. Цветанов ще влезе като депутат от 1 МИР Благоевград.

Борисов отхвърли всякакво свързване на ПП ГЕРБ с Костинброд. Господ ми е свидетел: нищо общо нямаме с тази печатница, заяви Борисо
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 1122722853959818118

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item