stoineff

Станишев: Има очевидни разминавания от заявените от Борисов намерения


Аргументи за касиране на вота няма дори ако се следва логиката на монтанската юридическа школа, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него искането на ГЕРБ е нелепо.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще поиска касиране на вота заради грубо нарушаване на деня за размисъл.

Станишев беше категоричен, че единствената цел на Бойко Борисов е да предизвика дестабилизация в страната и по този начин да удължи работата на служебното правителство, което според лидера на левицата е „Б“ отбор на ГЕРБ.
Той няколко пъти повтори, че в изготвения от предишното мнозинство Изборен кодекс има ясна дефиниция какво означава агитация в дена за размисъл и такава в събота не е провеждана.

Според Станишев имало очевидно разминаване в две заявени от Борисов намерения – от една страна - касиране на изборите, а от друга – предлагане на кабинет.


„Аз няма да говоря с медицински термини, това е висш пилотаж на експертност, тъй като разбрахме, че Борисов е най-големият експерт в държавата заигра се Станишев с днешното изказване на Борисов.

Според Станишев мечтата на Бойко Борисов била в Конституцията да се запише текст, че докато ГЕРБ не постигнат резултат от 121 депутати, всички избори трябва да се счита за невалидни.


Лидерът на БСП за пореден път призова президентът да свика възможно най-скоро първото заседание на 42-рото НС. По думите на Станишев това можело да стане още другата седмица. Веднага след това държавният глава трябвало да пристъпи към връчване на проучвателен мандат на първата политическа сила ГЕРБ, от който обаче Борисов трябвало да се откаже.

От левицата обясниха, че те също възможно най-скоро ще започнат консултации с „Атака“ и ДПС за програмно правителство. Станишев не каза директно дали в предложения от БСП кабинет ще има политически лица. Той само уточни, че всички те ще бъдат експерти.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 5056260463948091287

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item