stoineff

Всички загубиха на тези избори



Всички загубиха на тези избори, въпреки че всяка партия по традиция може да обясни защо е спечелила.


 Така коментира резултатите от изборите бившият икономически и енергиен министър Трайчо Трайков. Според него и законите помагат за възпроизвеждането на статуквото в политиката.

По думите му "след като управлявалата досега ГЕРБ за четири години е получила няколко десетки милиона лева от държавната субсидия, колкото и да си се провалил, като изкараш такава финансова мощ, е трудно някой да пробие само с прекрасните си качества или идеи".
Първата и втората политическа сила имат доверието на 25 процента от хората, които могат да гласуват, отчете Трайков.

„Очевидно с най-голямата политическа сила никой не иска да си партнира, въпреки че от „Атака" бяха доста уклончиви между полунощ и тази сутрин, но това би било самоубийство според мен за всяка партия. БСП и ДПС се провалиха по време на предишния мандат. Не мисля, че са показали, че могат да надскочат ръста си от тогава", смята той.

Трайчо Трайков подчерта, че рекордно голям брой хора не са намерили представителство в парламента, въпреки че са гласували, а огромен брой хора изобщо не са гласували.

„Корпоративен, купен, контролиран и какъв ли не още вот. Хората стоят и се мъчат да си вземат дъх. Какво още може да се направи? Политическа нестабилност и икономическо развитие никога не са вървели заедно, но това не означава, че ако утре бъде създадено правителство от сегашното меню в българския политически ресторант, това ще е добре за бизнеса, напротив", каза Трайков.

По думите му основният проблем на бизнеса през последните години може да се обобщи като притеснение от липсата на законност. „А в последните дни вече има съвсем конкретни, графични аудио доказателства за това. Не че и преди не са го знаели хората. Не само бизнесът, а и хората ще трябва да платят, независимо дали са нови избори, продължителна нестабилност, слабо правителство. Вече ни е осребрен чекът, трябва да го платим. Независимо от коя сметка ще дойдат парите", коментира Трайков.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 2817110687185797470

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item