stoineff

Борисов обвини управляващите в организиране на убийството му

boyko borisov

Ахмед Доган е този, който назначи Делян Пеевски. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.


След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък, каза Борисов.

Попитан дали говори за политическо убийство, той каза: „Естествено. То го пише в документите".


Те видяха, че с избори не могат да ме победят. Няма ме мен, нямат проблем. Кои партии ще дойдат, кой ще им опонира, попита Борисов.

„Какво значи в правова държава с нестандартни мерки да се работи срещу лидера на най-голямата политическа партия. Нека да обяснят под нестандартни методи, които само един човек се е съгласил да ги изпълни, които щели дори след това да са заплаха за живота му”, заяви Бойко Борисов.

На коментар за това, че "нестандартно" не означава непременно, че ще убият; можело да значи и "с любов", Борисов каза - какво значи за вас - нестандартни методи за разправа с първата политическа сила, победила на изборите? Как ти звучи нестандартно? Аз го разбирам по този начин, каза Борисов. Аз с любов ги победих, каза Борисов.

Най-големите контрабандисти сега са в управлението, каза Борисов.

Когато казах, че в такъв документ е написано, че е Ахмед Доган, чух от Прокуратурата, че сценарият не се е сбъднал. Че не било сериозно. Няма как да се разбере дали е така или не, ако не те убият, каза Борисов.

От това, което наблюдавам в страната, стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" умишлено искат дападнат от власт, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. За тези десет дни - да напомня няколко факта - за една нощ сложиха голям далавераджия за министър, през нощта го махнаха. Предложиха шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа, в предишните 4 години е уволнен, каза Борисов.

От февруари досега държавата не работи, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тревогата в Брюксел е огромна, каза Борисов. България по-нестабилна няма как да бъде. Ще открият няколко обекта, които аз съм построил, и това ще е, каза той. Президентската институция винаги всички политици са я пазили като място, където да разговарят. Сега правилното поведение на Станишев и Местан беше да излязат, да кажат - вижте, колеги, поканени сме на консултативен съвет, ситуацията е тежка. Те стоят и се подхилкват и гледат Волен Сидеров какво говори. Кога по времето на президента Първанов ние бихме се държали така, каза Борисов.

Нови избори, без промяна в избирателния закон, ще извадят една партия от следващия парламент, ще вкарат две други, и БСП ще има най-ниския резултат в своята история. Затова те търсят провокации. За да идат на избори, като че ли някой ги е провалил. Затова всеки ден правят грешки в своето управление. Зам.-министърка на образованието обявява Левски за престъпник. Ако някой ме помоли мен да им направя такъв черен сценарий, аз няма как да им го измисля, каза Борисов.

Те разбиха специалните служби; кои специални служби да сигнализирам, каза Борисов.
На въпрос - какво следва, Борисов каза - да въведат страната в хаос, всички хора да казват, всички са маскари, и т.н.

Не знам дали правителството ще пада, или няма да пада. В тази ситуация ще пазя ГЕРБ от връщане на власт с цената на всичко, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Това не е нормална ситуация, няма държавност в момента. Виждате какво се случва на Националния съвет. Провокират всеки ден да има скандали, да стане бой и след това всички са маскари, да се махат, да дойдем ние”, заяви Борисов.

Във връзка със сделките на Росен Плевнелиев, Борисов каза: „Аз чух за доста хора, включително и ваши, които в Кипър са изгорели с пари в офшорни компании. Така чух. Колкото се съмнявам във вашия шеф, толкова се съмнявам и в Плевнелиев”.

На въпрос дали ще води разговори с Иван Костов и Меглена Кунева, Бойко Борисов заяви: „Има доста хора, с които се познаваме в двете партии. Ако решат и имаме общи неща, които да направим, ще се срещнем, включително и ако ме поканят в техните централи”, посочи Бойко Борисов.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 4242387938945368096

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item